Βασίλης Σπανάκης: Καταβολή αναδρομικών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασίλης Σπανάκης: Καταβολή αναδρομικών

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Βασίλης Σπανάκης: Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποκαθιστά τις μειώσεις που είχαν επιβληθεί στις συντάξεις τόσο του Δημοσίου όσο και του Ιδιωτικού Τομέα.

07.10.2020 | 12:35

Βασίλης Σπανάκης: Με αναφορά στην Τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την καταβολή των αναδρομικών από τη μείωση των συντάξεων, ξεκίνησε την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλειος – Πέτρος Σπανάκης, κατά την συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών για την πρόληψη και καταστολή του ξεπλύματος χρήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, συνεχίζοντας το κοινωνικό της έργο και την υλοποίηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων, αποκαθιστά τις μειώσεις που είχαν επιβληθεί στις συντάξεις τόσο του Δημοσίου όσο και του Ιδιωτικού Τομέα, την περίοδο της βαθιάς οικονομικής κρίσης. Και το κάνουμε εμείς, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, άμεσα, τώρα, ενώ βρισκόμαστε εν μέσω μιας υγειονομικής κρίσης και οι συνταξιούχοι μας το έχουν μεγάλη ανάγκη», είπε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας επί του νομοσχεδίου, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε τις σημαντικές διατάξεις που εισάγονται με σκοπό την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των αρμόδιων φορέων και των κρατών-μελών, την ανταλλαγή πληροφοριών δίνοντας ταυτόχρονα ιδιαίτερη προσοχή στην προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και κυρίως την πρόληψη.

Θωράκιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος

«Πρέπει να θωρακίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα την Ευρώπη από την ολοένα αυξανόμενη τρομοκρατία. Και πρέπει να θωρακίσουμε και το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα με τρόπο που να μην αφήνουμε κανένα παράθυρο ανοιχτό που θα μπορούσε να επιτρέψει να χρησιμοποιηθεί ως μέσο νομιμοποίησης παράνομου χρήματος ή χρηματοδότησης εγκλημάτων. Μόνο με ένα αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο και με την συνεργασία μεταξύ των κρατών-μελών μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία. Και μόνο μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον μπορούμε να έχουμε ανάπτυξη, μπορούμε να έχουμε ουσιαστικές επενδύσεις και φυσικά και ευημερία», τόνισε, ενώ απάντησε και σε προηγούμενα σχόλια των βουλευτών της αντιπολίτευσης λέγοντας:

«Άκουσα με πολλή προσοχή και την κυρία Παπανάτσιου αλλά και τον εισηγητή της αντιπολίτευσης και θέλω να πω, τι κάνατε εσείς αυτά τα χρόνια που ήσασταν στην Κυβέρνηση; Από το 2018 μας είπε η κυρία Παπανάτσιου πως συζητάγατε. Μείνατε στις συζητήσεις; Ή μήπως δεν προλάβατε;».

Exit mobile version