Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Καταδίκη Χρυσής Αυγής Δένδιας: « Με τη σημερινή απόφαση επέρχεται η Νέμεση στην Ύβρη»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταδίκη Χρυσής Αυγής Δένδιας: « Με τη σημερινή απόφαση επέρχεται η Νέμεση στην Ύβρη»

Καταδίκη Χρυσής Αυγής Δένδιας: « Η Χρυσή Αυγή, η οποία επιχείρησε να δοκιμάσει τις αντοχές της Δημοκρατίας μας, εισπράττει σήμερα την απάντηση από το Κράτος Δικαίου», δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών

Καταδίκη Χρυσής Αυγής Δένδιας: «Με τη σημερινή απόφαση του Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών επέρχεται η Νέμεση στην Ύβρη που συνιστά για το Κράτος Δικαίου η Χρυσή Αυγή» δήλωσε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. «Όπως ανέφερα στη συνοδευτική επιστολή μου, στις 19/9/2013, ως Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, προς την τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη, κατά τη διαβίβαση των 32 δικογραφιών με αξιόποινες πράξεις μελών – υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής, από την οποία ξεκίνησε η δικαστική διερεύνηση που οδήγησε στη σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης, η δραστηριότητα αυτή εκτρέπεται των ορίων μεμονωμένων περιστατικών, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, υπονομεύει την αυθεντία του Κράτους Δικαίου, προσβάλλει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και την εσωτερική ασφάλεια της χώρας. Η Χρυσή Αυγή, η οποία επιχείρησε να δοκιμάσει τις αντοχές της Δημοκρατίας μας, εισπράττει σήμερα την απάντηση από το Κράτος Δικαίου», πρόσθεσε.

Παυλόπουλος: Με την ιστορική απόφασή της η Ελληνική Δικαιοσύνη όρθωσε στιβαρό τείχος υπεράσπισης της Δημοκρατίας

Δήλωση του τέως Προέδρου Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου για την καταδικαστική απόφαση εις βάρος των μελών της «Χρυσής Αυγής».

Ο κ. Παυλόπουλος στη δήλωσή του αναφέρει τα ακόλουθα: «Με την ιστορική απόφασή της για το ναζιστικό μόρφωμα της «Χρυσής Αυγής», η Ελληνική Δικαιοσύνη, αιρόμενη στο ύψος των περιστάσεων, όρθωσε με την δίκαιη ετυμηγορία της στιβαρό τείχος υπεράσπισης του Ανθρώπου, της Δημοκρατίας μας και του Πολιτισμού μας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις