Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βαρουφάκης – ΜΑΤ Εφετείο: ΕΔΕ μετά την καταγγελία για αστυνομικό
ΕΛΛΑΔΑ

Βαρουφάκης – ΜΑΤ Εφετείο: ΕΔΕ μετά την καταγγελία για αστυνομικό

Βαρουφάκης – ΜΑΤ Εφετείο: Διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) διέταξε νωρίτερα το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία αφορά στις καταγγελίες του γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, για «επίμεμπτη σε βάρος του συμπεριφορά από αστυνομικό»

Βαρουφάκης – ΜΑΤ Εφετείο: Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) διέταξε νωρίτερα το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Αφορά στις καταγγελίες του γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, για «επίμεμπτη σε βάρος του συμπεριφορά από αστυνομικό», κατά τη διάρκεια σημερινής συγκέντρωσης έξω από το Εφετείο Αθηνών, για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Όπως περιγράφει σε ανάρτησή του στο Twitter o επικεφαλής του ΜεΡΑ25 όλα συνέβησαν όταν απευθύνθηκε στον αστυνομικό των ΜΑΤ αφού ξεκίνησαν τα επεισόδια μετά την ανακοίνωση της ιστορικής απόφασης για τη Χρυσή Αυγή και έγινε ρίψη χημικών.

«Αποφάνθηκα σε άνδρα των ΜΑΤ: “Μην ρίχνετε άλλο, να απομακρυνθούν οι μεγαλύτεροι’. ‘Αντε γ…” μου απαντά. Του είπα ότι είμαι βουλευτής. “Άλλος ένας λόγος να σε γ… αρχ…” μου απαντά», έγραψε στο Twitter ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Σε επόμενες αναρτήσεις του ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστηρίζει οτι η Χρυσή Αυγή «ζει και βασιλεύει μέσα στα σώματα ασφαλείας» ζητώντας από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να καθαιρέσει όλους τους αξιωματικούς που ήταν υπεύθυνοι των ΜΑΤ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Επικοινωνία Βαρουφάκη – Χρυσοχοΐδη για το περιστατικό

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 έκανε γνωστό ότι αμέσως μετά το περιστατικό μίλησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ζητώντας του να παύσει τους υπεύθυνους των ΜΑΤ στη συγκεκριμένη περιοχή μέχρι να διερευνηθεί η υπόθεση.

“Μου απάντησε πως δεν θα παύσω τους ανθρώπους που κράτησαν ζωντανή την Αθήνα σήμερα στα επεισόδια αυτά, όμως έχω υποχρέωση να ψάξω να βρω ποιος σου επιτέθηκε φραστικά” ήταν η απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη σύμφωνα με τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος ανέφερε παράλληλα στον κ. Χρυσοχοΐδη ότι “η συγκεκριμένη διμοιρία δεν είχε διακριτικά” υπογραμμίζοντας πως “δεν πρόκειται να με πείσει ο οποιοσδήποτε ότι πρόκειται για ένα σάπιο μήλο σε ένα βαρέλι με μήλα”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις