Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πετράλωνα διπλό φονικό: Αυτά είναι τα θύματα, μητέρα και κόρη
ΕΛΛΑΔΑ

Πετράλωνα διπλό φονικό: Αυτά είναι τα θύματα, μητέρα και κόρη

Πετράλωνα διπλό φονικό: Τον 54χρονο Πακιστανό υπήκοο ο οποίος ομολόγησε, τον γνώριζαν και οι δύο καθώς είχαν εργασθεί στο κατάστημα που διατηρούσε στο κέντρο της Αθήνας

Πετράλωνα διπλό φονικό: Ενώ οι κατηγορούμενοι ως δράστες, της διπλής, φρικτής δολοφονίας με θύματα μητέρα και κόρη, σε διαμέρισμα των Πετραλώνων, πριν από 13 χρόνια, οδηγούνται το πρωί της Τρίτης στον ανακριτή για να απολογηθούν το Alphafreepress φέρνει στο φως τις φωτογραφίες των δύο άτυχων γυναικών.

Toυ Πέτρου Καρσιώτη

Πρόκειται για τις Zouzouna και Anna Dodvatze, από τη Γεωργία, οι φωτογραφίες των οποίων είχαν καταχωρηθεί για χρόνια ολόκληρα στα σχετικά αρχεία αναζητήσεων όχι μόνο της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και της Ιντερπόλ.

Άλλωστε, η Εθνική Μονάδα της Ιντερπόλ, μετέφερε τα αιτήματα της Ασφάλειας Αττικής στις γεωργιανές Αρχές και εν τέλει η φρικιαστική υπόθεση εξιχνιάστηκε από το Τμήμα εγκλημάτων Κατά  Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, 13 χρόνια μετά την διάπραξή του. Ήδη συνελήφθησαν δύο Πακιστανοί εκ των οποίων ο ένας παραδέχεται ότι ήταν ο φυσικός αυτουργός των δολοφονιών με ασφυξία μάνας και κόρης, ενώ ο δεύτερος ισχυρίζεται ότι δεν πήρε μέρος στις δολοφονίες αλλά έναντι 10.000 ευρώ από τον πρώτο, μόνο στην εξαφάνιση των σορών. Ο ίδιες πληροφορίες που φέρνει στο φως  το Alphafreepress,  αναφέρουν ότι μητέρα και κόρη 59 και 21 χρόνων, αντίστοιχα το 2007, όταν και δολοφονήθηκαν, είχαν  έρθει στην Ελλάδα για να βρουν δουλειά και να ζήσουν μια καλύτερη ζωή.

Τον 54χρονο Πακιστανό υπήκοο ο οποίος ομολόγησε, τον γνώριζαν και οι δύο καθώς είχαν εργασθεί στο κατάστημα που διατηρούσε στο κέντρο της Αθήνας. Εκεί, κατά τους ισχυρισμούς που προβάλλει ο δράστης, χωρίς αντίλογο, δημιουργήθηκε αισθηματική σχέση μεταξύ του ιδίου, που ήταν έγγαμος και πολύτεκνος και της 21χρονης Άννας.

Ο ισχυρισμός του 54χρονου

Ισχυρίστηκε ακόμη ενώπιον των αστυνομικών ότι η μητέρα και η κόρη τον…  εκβίαζαν ότι θα  αποκαλύψουν τα πάντα στη σύζυγό του αν δεν καταβάλει χρήματα! Ισχυρίζεται ακόμη ότι κατέβαλε αρκετά, αλλά επειδή ήταν υπό συνεχή εκβιασμό αποφάσισε να σκοτώσει τις δύο γυναίκες από τη Γεωργία. Κλείστηκε ραντεβού στις δύο γυναίκες στο διαμέρισμά του στα Πετράλωνα. Κι εκεί με τη βοήθεια και του δεύτερου συλληφθέντα τις σκότωσε και στη συνέχεια με τη βοήθεια και τρίτου που έφθασε στο σπίτι, τις τεμάχισαν και με σακούλες πέταξαν τα μέλη σε κάδους σκουπιδιών… Τις δύο γυναίκες έψαχνε για χρόνια στην Αθήνα η αδελφή της μητέρας, η οποία μάλιστα είχε φθάσει μέχρι και την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη Φως στο Τούνελ, χωρίς αποτέλεσμα.

Πριν από ενάμισι χρόνο έφθασε μια νέα πληροφορία στην Ασφάλεια και ξεκίνησε η νέα έρευνα που κατέληξε στην εξιχνίαση.

Aκολουθεί η ανακοίνωση της Αστυνομίας για την εξιχνίαση:

«Εξιχνιάσθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υπόθεση ανθρωποκτονίας δύο (2) αλλοδαπών γυναικών -μητέρας και κόρης- ηλικίας 59 και 21 ετών αντίστοιχα, οι οποίες είχαν εξαφανισθεί την 6-7-2007 από την περιοχή των Αθηνών και έκτοτε δεν είχαν δώσει σημεία ζωής. Η εξαφάνιση των ανωτέρω γυναικών είχε δηλωθεί στο Τ.Α. Ομονοίας και η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, μετά από αξιολόγηση πληροφοριών του Τμήματος Αναζητήσεων της Υποδιεύθυνσης Αναζητήσεων Αρχείου και Ταυτοτήτων, συνέστησε ειδική ερευνητική ομάδα για την επανεξέταση της υπόθεσης.

Μετά από συνεργασία με τις Αρχές της χώρας καταγωγής των θυμάτων, μέσω της Εθνικής Μονάδας Interpol και επισταμένες αναζητήσεις, εντοπίσθηκαν στην Αθήνα οι δύο φερόμενοι ως δράστες και προσήχθησαν. Πρόκειται για δύο (2) αλλοδαπούς ηλικίας 54 και 60 ετών. Όπως διαπιστώθηκε, τα θύματα είχαν δολοφονηθεί δι’ ασφυξίας, εντός του διαμερίσματος του 54χρονου στα Πετράλωνα και στη συνέχεια οι δράστες, με τη βοήθεια και τρίτου ατόμου, εξαφάνισαν τις σορούς τους.

Κίνητρο των πράξεων τους, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 54χρονου, ήταν προσωπικές διαφορές με τα θύματα. Τα νέα στοιχεία που προέκυψαν υποβλήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, η υπόθεση παραπέμφθηκε για κύρια ανάκριση και σε βάρος των δραστών εκδόθηκαν εντάλματα, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις