Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστεία μετά φόνου Αχαΐα: Συνελήφθησαν οι δράστες
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία μετά φόνου Αχαΐα: Συνελήφθησαν οι δράστες

Ληστεία μετά φόνου Αχαΐα: Η εισβολή στο σπίτι του ηλικιωμένου που έμενε μόνος, στο Μιντιλόγλι, έγινε τη νύχτα της 19ης Σεπτεμβρίου.

Ληστεία μετά φόνου Αχαΐα: Απίστευτο. Πατέρας και γιος Ρομά κι άλλοι δύο ομόφυλοί τους, συνελήφθησαν από την Ασφάλεια της Πάτρας για τη ληστεία μετά φόνου με θύμα 87χρονο, ο οποίος είχε εγκαταλειφθεί αβοήθητος μέσα στο σπίτι του μετά από ισχυρό χτύπημα που είχε δεχθεί στο κεφάλι με ξύλινο ρόπαλο.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο μεν πατέρας φέρεται να παρέμεινε έξω από το σπίτι τη μοιραία βραδιά της άγριας ληστείας μαζί με έναν εκ των συλληφθέντων, 21 χρόνων, ενώ ο γιος του με έναν άλλον ήταν, για την Αστυνομία και σύμφωνα με τις ομολογίες τους, αυτοί που μπήκαν στο εσωτερικό του σπιτιού. Οι δράστες, υπενθυμίζεται, που είχαν πληροφορίες ότι θα βρουν χρήματα πολλά στο σπίτι, αφού χτύπησαν τον 87χρονο, τον άφησαν αβοήθητο επί ώρες και το άτυχο θύμα υπέκυψε στο νοσοκομείο δέκα ημέρες αργότερα. Από τους τέσσερις συλληφθέντες, οι τρεις ομολόγησαν το βαθμό συμμετοχής τους στο έγκλημα και μόνο ο πατέρας του ενός αρνείται καν την παρουσία του έξω από το σπίτι και δηλώνει  πλήρη άγνοια.

Η εισβολή στο σπίτι του ηλικιωμένου που έμενε μόνος, στο Μιντιλόγλι, έγινε τη νύχτα της 19ης Σεπτεμβρίου. Τότε, ο βαρύτατα τραυματισμένος 87χρονος είχε πει στους αστυνομικούς ότι οι  δράστες ήταν δύο, ότι τον χτύπησαν και απαιτούσαν να τους πει που έχει τα χρήματα.

Ο 87χρονος που μεταφέρθηκε  στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, υπέκυψε στις 30 Σεπτεμβρίου. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, κατάφεραν να εκμεταλλευτούν ένα σοβαρό στοιχείο.

Όταν διέφυγαν οι δράστες, άρπαξαν τα κλειδιά του αγροτικού οχήματος του 87χρονου και μπήκαν μέσα για να εξαφανιστούν με αυτό, όμως ο ηλικιωμένος είχε αφαιρέσει την μπαταρία και εγκατέλειψαν το σχέδιο. Αστυνομικοί του Εγκληματολογικού βρήκαν στο εσωτερικό DNA, που ανήκε σε δράστη. Το ταυτοποίησαν καθώς, ο κάτοχός του και άλλοι δύο είχαν προσαχθεί παλαιότερα στην Αστυνομία. Έχοντας ταυτοποιήσει τον  έναν βρήκαν και τους άλλους, οι οποίοι ομολόγησαν.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία κατά συναυτουργία, απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Για την εξιχνίαση, μεταξύ άλλων, η Αστυνομία ανακοίνωσε:

Στις 19-9-2020 το βράδυ, σε περιοχή της Πάτρας, οι τέσσερις δράστες ενεργώντας από κοινού, διέρρηξαν μονοκατοικία, στην οποία διέμενε ηλικιωμένος ημεδαπός άνδρας, όπου οι δύο εισήλθαν στο εσωτερικό της οικίας και οι δύο συνεργοί τους ανέμεναν στο εξωτερικό της, ως τσιλιαδόροι. Οι δύο δράστες που εισήλθαν στο εσωτερικό της οικίας, άσκησαν σωματική βία στον ηλικιωμένο, με τα άκρα τους και με ξύλινη ράβδο, ενώ στη συνέχεια αφού ερεύνησαν όλους τους χώρους της οικίας αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του παθόντα, που βρισκόταν σταθμευμένο έξω από την οικία του, επιχειρώντας να το αφαιρέσουν, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσουν την πράξη τους.

Το θύμα εντοπίστηκε την επόμενη ημέρα (20-9-2020), το πρωί, στην οικία του από οικιακή βοηθό, που τον φρόντιζε και μεταφέρθηκε με σταθμό του ΕΚΑΒ, στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» και στη συνέχεια Π.Γ.Ν Πατρών Παναγιά η Βοήθεια, όπου και απεβίωσε στις 28-9-2020, συνεπεία των τραυμάτων του».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις