Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γιάννενα κορονοϊός – μέτρα: Ανησυχία στους επιχειρηματίες
ΕΛΛΑΔΑ

Γιάννενα κορονοϊός – μέτρα: Ανησυχία στους επιχειρηματίες

Γιάννενα κορονοϊός - μέτρα: Ο συναγερμός σήμανε καθώς τα κρούσματα τις δύο τελευταίες εβδομάδες έφθασαν τα 90.

Γιάννενα κορονοϊός – μέτρα: Οι κάτοικοι στα Γιάννενα αναρωτιούνται γιατί επιβλήθηκαν μέτρα εκεί και όχι στην Αθήνα που καθημερινά καταγράφει τα μισά κρούσματα της χώρας. Η πόλη από το πρωι έχει ερημώσει όμως ο συναγερμός σήμανε καθώς στην περιοχή καταγράφονται περισσότερα από 90 κρούσματα. Το 20% των φοιτητών μόνο έχει έρθει από τις 30 χιλιάδες.

Πρώτη ημέρα με τοπικό lockdown και οι επιχειρηματίες της εστίασης στα Ιωάννινα εκφράζουν φόβους ότι δε θα αντέξουν οικονομικά. Τα μέτρα που ξεκίνησαν στις 6 το πρωί βγήκαν τους Γιαννιώτες απροετοίμαστους. Κάποιοι αναρωτιούνται γιατί το μέτρο με τις μάσκες και στους εξωτερικούς χώρους πρέπει να ισχύσει στην περιοχή τους και όχι γενικά. Ο συναγερμός σήμανε καθώς τα κρούσματα τις δύο τελευταίες εβδομάδες έφθασαν τα 90.

Τα καφέ και τα εστιατόρια δείχνουν να έχουν ήδη ερημώσει… Ακόμη και στα εμπορικά καταστήματα καταγράφεται μείωση στην κίνηση, όπως λένε οι ιδιοκτήτες. Και στην περιοχή των Ιωαννίνων τα μέτρα ισχύσουν έως και την ερχόμενη Δευτέρα.

Τι προκάλεσε την έκρηξη των κρουσμάτων

Τα Γιάννενα, μια πολύ που δεν είχε δώσει κρούσματα στο παρελθόν, τώρα διανύει δύσκολες ημέρες λόγω της χαλαρότητας της κατάστασης των προηγούμενων ημέρων. 60-70 κρούσματα τις τελευταίες 2 εβδομάδες στα Ιωάννινα, σε μια πόλη με πληθυσμό 100.000 κατοίκους. Οι φοιτητές υπολογίζονται περίπου 30.000 όμως δεν έχουν κάνει ακόμα την εμφάνισή τους, φοβούμενοι τις εξελίξεις. Οι κάτοικοι τηρούν τα μέτρα στην συντριπτική πλειοψηφία, με τους επιχειρηματίες όμως να ανησυχούν μη γνωρίζοντας αν θα αντέξουν οικονομικά.

Αναφορικά στο τι προκάλεσε τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην πόλη, υπάρχουν πολλά σενάρια. Το 1ο αναφέρει ότι την περίοδο του καλοκαιριού, τελέστηκαν πολλές κοινωνικές εκδηλώσεις. Ένα άλλο σενάριο είναι οι εργαζόμενοι, είτε Έλληνες που πηγαίνουν στην Αλβανία, είτε από την Αλβανία που έρχονται στη χώρα. Πολλοί αποδίδουν την αύξηση και στους φοιτητές που πήγαν στην πόλη από τα μεγάλα αστικά κέντρα και τέλος υπάρχει κι ένα σενάριο για τον κόσμο που επέστρεψε από τις καλοκαιρινές διακοπές του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις