Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βρετανία κορονοϊός – Τζόνσον: «Ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων είναι εντός των προβλέψεων»
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία κορονοϊός – Τζόνσον: «Ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων είναι εντός των προβλέψεων»

Βρετανία κορονοϊός - Τζόνσον: Η συχνότητα που βλέπουμε στις περιπτώσεις ουσιαστικά αντιστοιχεί λίγο-πολύ σε αυτό που πιστεύαμε ότι θα ήμασταν», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός

Βρετανία κορονοϊός – Τζόνσον: Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι ο τωρινός αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων της Covid-19 είναι περίπου αυτός που είχε προβλεφθεί με βάση τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης, άρα οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες προκειμένου να αξιολογηθεί εάν τα τοπικά lockdowns μπορούν να θέσουν υπό έλεγχο τον κορονοϊό. «Η συχνότητα που βλέπουμε στις περιπτώσεις ουσιαστικά αντιστοιχεί λίγο-πολύ σε αυτό που πιστεύαμε ότι θα ήμασταν», δήλωσε ο Τζόνσον αφού η Βρετανία ανακοίνωσε χθες 22.961 νέα κρούσματα της Covid-19. Σύμφωνα με τις αρχές η εκτόξευση του ημερήσιου αριθμού των κρουσμάτων οφείλεται εν μέρει σε τεχνικό πρόβλημα που καθυστέρησε την μεταφορά 15.000 αποτελεσμάτων διαγνωστικών τεστ στο ηλεκτρονικό σύστημα.

«Για να είμαι ειλικρινής, νομίζω ότι οι ελαφρώς χαμηλότεροι αριθμοί που είχαμε δει δεν αποτύπωναν πραγματικά την κατεύθυνση στην οποία θεωρούσαμε ότι ήταν πιθανόν να κινηθεί η ασθένεια, άρα νομίζω ότι αυτοί οι αριθμοί είναι ρεαλιστικοί», δήλωσε ο Τζόνσον. «Το κρίσιμο είναι ότι στις επόμενες ημέρες, εβδομάδες, θα δούμε πιο ξεκάθαρα εάν κάποιοι από τους περιορισμούς που εφαρμόσαμε….εάν αυτό θα αρχίσει να λειτουργεί ούτως ώστε να περιορίσει τον ιό». Το τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα διαγνωστικών τεστ στην Αγγλία έχει πλέον αποκατασταθεί και δεν αναμένεται να προκύψει και πάλι, δήλωσε σήμερα η υπουργός Εργασίας και Συντάξεων Τερίζ Κόφι, σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Δε θα εμβολιαστούν όλοι κατά του κορονοϊού

Η πρόεδρος της ομάδας δράσης για τα εμβόλια στη Βρετανία, Κέιτ Μπίνγκαμ δήλωσε ότι ο εμβολιασμός του καθένα στη Βρετανία κατά του κορονοϊού «δεν πρόκειται να συμβεί», υπογραμμίζοντας στην εφημερίδα «The Financial Times» ότι είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός, μόνο όσων βρίσκονται σε κίνδυνο.

«Δεν πρόκειται να υπάρξει εμβολιασμός για ανθρώπους κάτω των 18. Είναι ένα εμβόλιο μόνο για ενήλικες, για ανθρώπους άνω των 50 ετών, δίνοντας έμφαση στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, στους εργαζόμενους στους οίκους ευγηρίας, αλλά και στους ευάλωτους», δήλωσε η Μπίνγκαμ σε μία συνέντευξή της, στην αναφερόμενη εφημερίδα.

Οι δηλώσεις της Μπίνγκαμ ακολούθησαν τις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος είπε πως αναμένει τους επόμενους μήνες από την πανδημία COVID-19 να είναι δύσκολοι, αλλά τα πράγματα θα είναι δραστικά αντίθετα από (την κατάσταση) την άνοιξη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις