Αθήνα

°C

Πέμπτη

21

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αυστραλία κορονοϊός νέα: Χαλαρώνουν τα μέτρα στη Βικτόρια και αυξάνονται τα τεστ
ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία κορονοϊός νέα: Χαλαρώνουν τα μέτρα στη Βικτόρια και αυξάνονται τα τεστ

Αυστραλία κορονοϊός νέα: Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που διαγνώσθηκαν σε ένα 24ωρο στην Βικτόρια, την δεύτερη πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, μειώθηκε σε 9 σήμερα από 12 τις προηγούμενες ημέρες

Αυστραλία κορονοϊός νέα: Η πολιτεία της Βικτόρια, το επίκεντρο της επιδημίας του COVID-19 στην Αυστραλία, θα επιδιώξει την αύξηση του αριθμού των διαγνωστικών τεστ στα οποία θα υποβάλλονται οι πολίτες, έτσι ώστε να θέσει υπό έλεγχο τη διασπορά του νέου κορονοϊού. Παράλληλα, ετοιμάζεται για την χαλάρωση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων που έχει επιβάλλει, όπως δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι της πολιτείας. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που διαγνώσθηκαν σε ένα 24ωρο στην Βικτόρια, την δεύτερη πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, μειώθηκε σε 9 σήμερα από 12 τις προηγούμενες ημέρες. Επίσης κανένας θάνατος δεν αναφέρθηκε στην πολιτεία αυτή. Η Μελβούρνη, η οποία παραμένει υπό αυστηρό lockdown για σχεδόν τρεις μήνες, αναμένεται να προχωρήσει σε μια χαλάρωση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων καθώς ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων που καταγράφει ημερησίως εδώ και δύο εβδομάδες είναι κάτω των 5.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, αυτό μπορεί να συμβεί στα τέλη Οκτωβρίου. Σήμερα ο μέσος όρος για τις 14 προηγούμενες ημέρες ήταν 11,6 νέα κρούσματα, έναντι 11,9 που ήταν χθες Κυριακή. «Θέλουμε όλοι όσοι έχουν συμπτώματα, ασχέτως συνθηκών, να μπορούν να εξεταστούν, να έχουμε τις διαγνώσεις τους και με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να προστατεύσουμε αυτούς και όλη την κοινότητα», σημείωσε ο πρωθυπουργός της Βικτόρια, Ντάνιελ Άντριους. «Θα γίνει κάποια δουλειά τις ερχόμενες ημέρες για να δούμε αν μπορούμε να αυξήσουμε τον αριθμό των ανθρώπων που πληρούν τους όρους και να αυξήσουμε τον αριθμό αυτών που μπορούν να κάνουν αυτά τα τεστ», πρόσθεσε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων μέσω τηλεδιάσκεψης.

Πάνω από 27.000 τα κρούσματα

Το 90% από τους 894 ανθρώπους που πέθαναν από COVID-19 στην Αυστραλία βρισκόταν στη Βικτόρια. Από την αρχή του έτους, η πολιτεία αυτή των περίπου 6 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει πραγματοποιήσει περίπου 2,7 εκατομμύρια τεστ για νέο κορονοϊό.

Η Αυστραλία έχει καταγράψει συνολικά περισσότερα από 27.000 κρούσματα νέου κορονοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, λιγότερα από τον μέσο όρο των νέων κρουσμάτων που καταγράφουν ημερησίως οι ΗΠΑ εδώ και μήνες.

Νέα Ζηλανδία: Αίρεται ο περιορισμός στο Όκλαντ

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Αρντέρν ανακοίνωσε σήμερα ότι τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται ακόμη στην Όκλαντ, το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας, για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού, θα αρθούν στις 23:59 μεθαύριο Τετάρτη.

Το Όκλαντ θα επανέλθει στο ίδιο επίπεδο επαγρύπνησης με την υπόλοιπη χώρα, διαβεβαίωσε η επικεφαλής της νεοζηλανδικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η Νέα Ζηλανδία, χώρα πέντε εκατομμυρίων κατοίκων, κατάφερε να απαλλαγεί από τον ιό για 102 ημέρες, όμως νέο ξέσπασμα τον Αύγουστο στην Όκλαντ ανάγκασε την κυβέρνηση να επιβάλλει lockdown στην πόλη. Τα μέτρα χαλάρωσαν μετά τη σταδιακή μείωση του αριθμού των κρουσμάτων και οδεύουν σε πλήρη άρση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις