Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γηροκομεία – νοσοκομεία κορονοϊός: Ανησυχία για τις εστίες διασποράς
ΕΛΛΑΔΑ

Γηροκομεία – νοσοκομεία κορονοϊός: Ανησυχία για τις εστίες διασποράς

Γηροκομεία - νοσοκομεία κορονοϊός: Στην πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα, από νωρίς το πρωί κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ έχουν τοποθετηθεί για την διενέργεια των rapid test.

Γηροκομεία – νοσοκομεία κορονοϊός: Μετά και τα 20 νέα κρούσματα κορωνοϊού στον Άγιο Παντελεήμονα μεγαλώνει η ανησυχία για τη διασπορά του ιού στην περιοχή. Πολυσύχναστες γειτονιές του κέντρου της Αθήνας εκπέμπουν sos με τους ελέγχους να ενισχύονται σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η αυξητική πορεία του κορωνοϊού. Μεγάλος αριθμός των κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα κυκλοφορούν με μάσκες και στους εξωτερικούς χώρους. Έχουν περιορίσει τις μετακινήσεις τους μόνο για τα εντελώς απαραίτητα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες εντοπίστηκαν 21 κρούσματα στην περιοχή, 13 άντρες και 8 γυναίκες. Στην πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα, από νωρίς το πρωί κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ έχουν τοποθετηθεί για την διενέργεια των rapid test. Τα άτομα που μεταβαίνουν για να κάνουν το τεστ είναι ηλικίας 50 ετών και άνω.

Η μονάδα θα είναι εκεί και αύριο μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι. Εγκαινιάστηκε εξεταστήριο στη Θεσσαλονίκη. Στις 11:00 το πρωί τελέστηκαν τα εγκαίνια στη δυτική πλευρά της πόλης, στη βίλα Πετρίδη. Το εξεταστήριο θα μπορεί να δέχεται 100 περιστατικά την ημέρα κατόπιν συνεννόησης. Σκοπός του εξεταστηρίου είναι να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις