Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απεργία ΟΛΜΕ (6/10): Στάση εργασίας στα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη
ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία ΟΛΜΕ (6/10): Στάση εργασίας στα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη

Απεργία ΟΛΜΕ (6/10): Σε τρίωρη στάση εργασίας προχωρά η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020, αντιδρώντας στην τηλεργασία στα υπο κατάληψη σχολεία

Απεργία ΟΛΜΕ (6/10): Συνεχίζεται η αντιπαράθεση εκπαιδευτικών – υπουργείου Παιδείας για τις καταλήψεις στα σχολεία. Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θεόδωρος Τσούχλος νωρίτερα τη Δευτέρα δήλωσε ότι οι εκπαιδευτικοί είναι κατά του μέτρου της τηλεκπαίδευσης και του συστήματος των απουσιών που ανακοίνωσε προ ημερών το υπουργείο Παιδείας, προαναγγέλλοντας ότι θα απαντήσουν με στάσεις εργασίας.

Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) επισημοποίησε την κινητοποίηση για τις καταλήψεις. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι θα πραγματοποιήσουν 3ωρη στάση εργασίας την Τρίτη, 6/10 για τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη επισημαίνοντας: «Σε συνέχεια της από 1.10.20 ανακοίνωση της Ομοσπονδίας , το ΔΣ της ΟΛΜΕ προκηρύσσει για τα σχολεία, που τελούν υπό κατάληψη, 3ωρη στάση εργασίας 8-11πμ και για την πρώτη βάρδια των εσπερινών σχολείων και καλεί τις ΕΛΜΕ να προκηρύξουν συμπληρωματικές στάσεις για το υπόλοιπο του ωραρίου σε ημερήσια και εσπερινά σχολεία. Καμία εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε σχολεία υπό κατάληψη!»

Οι δηλώσεις της Σοφίας Ζαχαράκη για τις καταλήψεις

Νωρίτερα, η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, έκανε έκκληση προς τους μαθητές που συμμετέχουν σε καταλήψεις σχολείων να επιστρέψουν στις αίθουσες. Η υφ. Παιδείας επισήμανε στη συνέχεια ότι οι καταλήψεις λειτουργούν ως φορέας ανιστότητας, εξηγώντας ότι τα ιδιωτικά σχολεία λειτουργούν κανονικά όπως και η πλειοψηφία των δημόσιων σχολείων. «Αρα παιδιά που πρέπει να ενισχυθούν, όπως οι μαθητές της Γ’ Λυκείου που προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές, αντιμετωπίζουν πρόβλημα» υπογράμμισε.

Η κυρία Ζαχαράκη τόνισε ότι «η κατάληψη δεν είναι λύση ή απάντηση» και ότι τα προβλήματα «δεν λύνονται με κάποιο μαγικό ραβδάκι», επαναλαμβάνοντας ότι το υπουργείο Παιδείας είναι ανοιχτό στο διάλογο. Να σημειωθεί ότι η ΟΛΜΕ χαρακτήρισε ως διόλου παιδαγωγικό το μέτρο των απουσιών για τις καταλήψεις, με τον πρόεδρό της να σημειώνει ότι θα γίνουν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις