Ερντογάν Σύνοδος Κορυφής 2020: Προκλητικός ξανά ο Τούρκος πρόεδρος

ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν Σύνοδος Κορυφής 2020: Προκλητικός ξανά ο Τούρκος πρόεδρος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ερντογάν Σύνοδος Κορυφής 2020: Λίγο μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι εκείνοι που εξαπέλυαν κενές απειλές έπρεπε να λάβουν υπ’ όψιν τους τις εκκλήσεις μας για διάλογο

03.10.2020 | 10:05

Ερντογάν Σύνοδος Κορυφής 2020: Επανέρχεται δριμύτερος ο Ταγίπ Ερντογάν μετά από τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποστηρίζοντας ότι “εκείνοι που εξαπέλυαν κενές απειλές και εκβιασμούς στην Ανατολική Μεσόγειο, έπρεπε να λάβουν υπ’ όψιν τους τις εκκλήσεις μας για διάλογο”. Ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία στο Ικόνιο, τόνισε ότι “ήθελαν να παίξουν ένα παρόμοιο παιχνίδι στη Μεσόγειο. Μετά την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών στην ΤΔΒΚ, χάρη στη συμφωνία που κάναμε με τη Λιβύη μετατρέψαμε ένα μεγάλο μέρος της ανατολικής Μεσογείου σε νόμιμο πεδίο δραστηριότητας”.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα το τουρκικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι “η συνεχιζόμενη χρήση μίας ρητορικής κυρώσεων δεν είναι εποικοδομητική. Η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να κερδίσει τίποτε με τον τρόπο αυτόν”. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ορισμένα στοιχεία των αποφάσεων της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης σχετικά με την Τουρκία είναι θετικά, αλλά πολλά σημεία βρίσκονται σε διάσταση με την πραγματικότητα. Το αποτέλεσμα δείχνει ότι οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση “έγιναν όμηρος” της Ελλάδας και της Κύπρου.

Οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι χρειάζεται να δημιουργήσουν από κοινού έναν μηχανισμό ο οποίος θα συντονίζει τις δραστηριότητές τους στο θέμα των υδρογονανθράκων και θα διασφαλίζει την κατανομή των εσόδων μεταξύ των δύο πλευρών, αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. “Οσο δεν επιτυγχάνεται αυτό, η τουρκοκυπριακή πλευρά θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της στον τομέα των υδρογονανθράκων μέσω της TPAO (Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı)”, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

PhotoQ epaselect SERBIA TURKEY DIPLOMACY
Δείτε ακόμη
Αποκάλυψη Μέρκελ: Ελλάδα και Τουρκία έφτασαν μια ανάσα πριν τη σύγκρουση
Νέα πρόκληση: Δίνουμε την ζωή μας και παίρνουμε ζωές για την Γαλάζια Πατρίδα!
Η κρίσιμη εξίσωση της Ευρώπης
Μια τρομακτική πύρινη μπάλα – Στη δημοσιότητα το βίντεο «της καταστροφής του αζέρικου ελικοπτέρου»
Γιατί η Μέρκελ έχει “κόλλημα” με τον Ερντογάν
Μητσοτάκης: Εφόσον η Τουρκία συνεχίσει την επιθετική συμπεριφορά της θα υπάρξουν συνέπειες
Μητσοτάκης: Εφόσον η Τουρκία συνεχίσει την επιθετική συμπεριφορά της θα υπάρξουν συνέπειες
Ελβετική εφημερίδα: «Έλληνες, οι νέοι ήρωες της Ευρώπης»
Exit mobile version