Αρμενία – Αζερμπαϊτζάν τώρα: Στη δημοσιότητα το βίντεο «καταστροφής του αζέρικου ελικοπτέρου»

ΚΟΣΜΟΣ

Αρμενία – Αζερμπαϊτζάν τώρα: Στη δημοσιότητα το βίντεο «καταστροφής του αζέρικου ελικοπτέρου»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Αρμενία - Αζερμπαϊτζάν τώρα: Οι εχθροπραξίες στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ, στην αμφισβητούμενη περιοχή μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν συνεχίζονται για πέμπτη ημέρα.

02.10.2020 | 16:49

Αρμενία – Αζερμπαϊτζάν τώρα: Ένα βίντεο που, όπως υποστήριζει, απεικονίζει την καταστροφή ενός επανδρωμένου ελικοπτέρου των ενόπλων δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας. Σύμφωνα πάντα με την αρμένικη πλευρά, ο ελικόπτερο καταρρίφθηκε την 1η Οκτωβρίου. Την ίδια ημέρα το υπουργείο ανακοίνωσε την κατάρριψη τριών ακόμη αζέρικων αεροσκαφών και δύο ελικοπτέρων. Από την πλευρά του, το Μπακού αρνείται αυτόν τον ισχυρισμό, λέγοντας ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της Πέμπτης οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν δεν χρησιμοποίησαν κανένα μαχητικό αεροσκάφος ή ελικόπτερο στο Καραμπάχ.

Σύμφωνα πάντως με τους Αρμένιους, το ελικόπτερο καταρρίφθηκε από τις δυνάμεις του Ναγκόρνο – Καραμπάχ. Στο βίντεο φαίνεται μια τεράστια πύρινη μπάλα ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα το αεροσκάφος, το οποίο έχει τυλιχθεί στις φλόγες, κατεβαίνει αφήνοντας πίσω του ένα μαύρο σύννεφο καπνού. Οι εχθροπραξίες στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ, στην αμφισβητούμενη περιοχή μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν συνεχίζονται για πέμπτη ημέρα.

Φωτο αρχείου
Δείτε ακόμη
Οι Αρμένισσες κομάντο στην πρώτη γραμμή του μετώπου στο Ναγκόρνο Καραμπάχ
“Θέλω να πάω να πολεμήσω για τα εδάφη μου”, λέει η Αρεβίκ που ζει στην Ελλάδα
Κοινή δήλωση Πούτιν, Μακρόν και Τραμπ για τερματισμό εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ
Απέναντι σε όλους η Τουρκία – Πολλά τα μέτωπα, τσακισμένη η οικονομία
Προειδοποίηση Ρωσίας: Τουρκική παρέμβαση στην Αρμενία δεν θα μείνει αναπάντητη
Exit mobile version