Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φυτείες κάνναβης: Επιχείρηση της Αστυνομίας με ΕΚΑΜ και σκύλους
ΕΛΛΑΔΑ

Φυτείες κάνναβης: Επιχείρηση της Αστυνομίας με ΕΚΑΜ και σκύλους

Φυτείες κάνναβης: Συνελήφθησαν δέκα άτομα του κυκλώματος, Έλληνες και αλλοδαποί, ενώ έξι από αυτά είναι γυναίκες!

Φυτείες κάνναβης: Ισχυρό χτύπημα σε ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα, τα μέλη του οποίου συντόνιζαν την καλλιέργεια φυτειών σε μεγάλες εκτάσεις σε Αττική, Αρκαδία, Κορινθία, κατάφερε η Αστυνομία με πολυπρόσωπες αστυνομικές επιχειρήσεις στους προαναφερθέντες νομούς, αλλά και σε Λάρισα, Τρίπολη και Αργολίδα. Στις επιχειρήσεις, λόγω του φόβου της τυχόν δυναμικής αντίδρασης των μελών του κυκλώματος, πήραν μέρος στην εμπροσθοφυλακή αστυνομικοί της Ε.Κ.Α.Μ, ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι στην ανίχνευση ναρκωτικών.

Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αστυνομικών, η οργάνωση προσδοκούσε από την πώληση της κάνναβης κέρδη από 1,5 εκατομμυρία ευρώ έως 1.800.000 ευρώ. Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, συνελήφθησαν δέκα μέλη της οργάνωσης. Πρόκειται για τέσσερις άνδρες (δύο ημεδαποί και δύο αλλοδαποί) και έξι γυναίκες (μία ημεδαπή και πέντε αλλοδαπές). Επίσης ως μέλη της οργάνωσης και συνεργοί των ανωτέρω, κατηγορούνται οκτώ επιπλέον άτομα (επτά αλλοδαποί και ένας ημεδαπός).

Φυτείες κάνναβης: Η δίωξη ναρκωτικών στη Λάρισα

Η εξάρθρωση του κυκλώματος ξεκίνησε μετά από πληροφορίες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Λάρισας, αναφορικά με τη δράση εγκληματικής οργάνωσης η οποία δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης σε ορεινές δύσβατες περιοχές σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Ακολούθησε αστυνομική έρευνα, προς εξακρίβωση και διασταύρωση των ανωτέρω, με επακόλουθο τον εντοπισμό της εγκληματικής οργάνωσης και την πιστοποίηση της εγκληματικής της δράσης.

Έξι γυναίκες στους συλληφθέντες

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η οργάνωση είχε ιεραρχική δομή με διακριτούς ρόλους των μελών της, τον υπεύθυνο για την εποπτεία και τον έλεγχο των φυτειών, την καλλιέργεια, τη φύλαξη, την προμήθεια με τον κατάλληλο εξοπλισμό και την ενημέρωση-επικοινωνία μεταξύ των μελών της. Εντύπωση κάνει το γεγονός ότι μεταξύ των συλληφθέντων μελών της ομάδας βρίσκονται έξι γυναίκες!

Ξεριζώθηκαν 622 δενδρύλλια

Από τις έρευνες, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 622 δενδρύλλια κάνναβης και ειδικότερα: Σε ορεινή περιοχή της Αρκαδίας φυτεία με -350- δενδρύλλια κάνναβης, σε δασική περιοχή της Αττικής φυτεία με -38 δενδρύλλια κάνναβης, σε δασική περιοχή της Κορινθίας φυτεία με 134 δενδρύλλια κάνναβης. Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 90 κιλών και 300 γραμμαρίων, ακατέργαστη κάνναβη βάρους 26 κιλών και 653 γραμμαρίων, 5 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 27 κινητά τηλέφωνα, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Το χρηματικό ποσό των 18.255 ευρώ, φορητός υπολογιστής, τάμπλετ, μεταλλική σιδερογροθιά. Υλικά και εξοπλισμός ανάπτυξης και υδροδότησης της καλλιέργειας, υλικά και εξοπλισμός διαβίωσης.

Δείτε ακόμη

Εργαζόμενος που παραιτήθηκε διέσπειρε τον κορονοϊό στο “Αττική” – Δεν κάλεσαν ποτέ τον ΕΟΔΥ
“Εκρηξη” κρουσμάτων στα τέλη Οκτώβρη προβλέπει ο Μαγιορκίνης
Βίντεο-ντοκουμέντο με την 20χρονη που κατήγγειλε βιασμό από Πακιστανούς

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις