Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σύνοδος κορυφής 2020 Γεννηματά: «Χαμένη η Ελλάδα από τις αποφάσεις για την Τουρκία»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύνοδος κορυφής 2020 Γεννηματά: «Χαμένη η Ελλάδα από τις αποφάσεις για την Τουρκία»

Σύνοδος κορυφής 2020 Γεννηματά: «Δεν καταλαβαίνω πώς δηλώνει ο κ. Μητσοτάκης ικανοποιημένος. Αποδείχθηκε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να διαχειριστεί. Έδωσε πολλά και πήρε ένα ευχολόγιο», ανέφερε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

Σύνοδος κορυφής 2020 Γεννηματά: Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής εξαπέλυσε η κυρία Φώφη Γεννηματά από την Βουλή υποστηρίζοντας πως «η Ελλάδα βγήκε χαμένη». «Δε μπορώ να μην αναφερθώ στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η Ελλάδα βγήκε χαμένη από τη Σύνοδο Κορυφής. Δεν καταλαβαίνω πώς δηλώνει ο κ. Μητσοτάκης ικανοποιημένος. Αποδείχθηκε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να διαχειριστεί. Έδωσε πολλά και πήρε ένα ευχολόγιο», ανέφερε κατά τη διάρκεια επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσαν 20 βουλευτές του ΚΙΝΑΛ με θέμα «τις κομματικές σκοπιμότητες που εξυπηρετούν οι πολλαπλές ταχύτητες για τις κρίσεις προϊσταμένων οργανικών μονάδων του επιτελικού κράτους της ΝΔ». Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ στη συνέχεια συμπλήρωσε:  «Αυτά είναι τα αποτελέσματα της κρυφής διπλωματίας. Χθες μάθαμε για μια ακόμα συμφωνία εν κρυπτώ. Πού το πάει ο κ. Μητσοτάκης;».

Η κ. Γεννηματά έστρεψε τα πυρά και προς την ηγεσία της ΕΕ, λέγοντας: «Η ΕΕ έκανε βήματα πίσω. Υποχώρησε από την υπεράσπιση του διεθνούς δικαίου και από την αλληλεγγύη προς τα κράτη – μέλη. Ανέχθηκε τις προκλήσεις της Τουρκίας που θέτουν υπό αμφισβήτηση την σταθερότητα και ειρήνη στην περιοχή. Δεν τόλμησαν ούτε την λέξη «κυρώσεις» να αναφέρουν». Εξίσου επικριτική ήταν και για τα ζητήματα της πανδημίας υπογραμμίζοντας πως για την κατάσταση που επικρατεί στην Αττική «ευθύνεται η κυβέρνηση». «Ρεκόρ κρουσμάτων στην Αττική, θάνατοι στα γηροκομεία, τοπικά lock down. Η κυβέρνηση απαντά ότι φταίνε οι πολίτες. Δεν προετοιμάστηκαν, δεν έκαναν ελέγχους, δεν προστάτευσαν δομές, δεν ενδυνάμωσαν τα ΜΜΜ. Αυτό που ζούμε στην Αττική είναι αποτελέσματα των χειρισμών της κυβέρνησης».

Επικρίσεις και τους χειρισμούς στην παιδεία

Τα βέλη της έριξε η κ. Γεννήματα και για τους χειρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με το θέμα της παιδείας, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι ρίχνει το «φταίξιμο» στα παιδιά. «Η κυβέρνηση λέει ότι φταίνε τα παιδιά. Δεν έκαναν τίποτα για να προετοιμαστούν. Τελικά, με αυτές τις επιλογές, επέβαλλαν το συνωστισμό στην τάξη. Μετά το φιάσκο με τη μάσκα γίγαντα, έμεινε μόνο μέτρο προστασίας το παγουρίνο».

Τέλος, αναφερόμενη στο θέμα της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε το κόμμα της, εξαπέλυσε νέα επίθεση σε βάρος της κυβέρνησης, σχολιάζοντας ότι δεν δημιούργησε «επιτελικό κράτος»-όπως το αποκαλεί η κυβέρνηση-, αλλά «δημιούργησε το Μαξίμου Α.Ε, αφού η προεδρεία της κυβέρνησης έχει 440 άτομα, 100 εκ των οποίων είναι μετακλητοί, ενώ από τους 1810 μετακλητούς τον Ιούλιο του 2018, πριν από δυο μήνες ο αριθμός άγγιξε τους 2892 μετακλητούς».

Σε Κεφαλονιά και την Ιθάκη η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

Το σαββατοκύριακο (3-4 Οκτωβρίου) η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, θα επισκεφθεί την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, που πρόσφατα επλήγησαν σοβαρά από την κακοκαιρία «Ιανός». Σημειώνεται ότι πριν δύο εβδομάδες η κ. Γεννηματά επισκέφθηκε και τη Θεσσαλία που επίσης είχε πληγεί από την κακοκαιρία.

Όπως σημειώνουν στελέχη μιλώντας στο protothema.gr, η Φώφη Γεννηματά, θα σκληρύνει τη στάση της απέναντι στις όποιες καθυστερήσεις της κυβέρνησης. Παράλληλα, στόχος της Τρικούπη, είναι να ζωντανέψει το κόμμα περιφερειακά. Η ίδια, έχει δώσει εδώ και μήνες το μήνυμα της αντεπίθεσης, κάτι που κατέστη σαφές και στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου. Ζητά άλλωστε, διαρκώς όπως σημειώνουν πηγές, τα στελέχη του κόμματος να ανεβάσουν τον ρυθμό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Σάββατο 3 Οκτωβρίου – Κεφαλονιά

12.00 Επίσκεψη στην Αγία Ευφημία – Συνάντηση με τον Δήμαρχο Σάμης, Γεράσιμο Μονιά – Νέτη

12.30 Επίσκεψη στην Εθελοντική Ομάδα Προστασίας Πυλάρου, στην Αγία Ευφημία, Επίσκεψη σε πληγείσες περιοχές

13.30 Επίσκεψη σε πληγείσες περιοχές στην Άσσο
14.30 Επίσκεψη στο Δημαρχείο Αργοστολίου – Συνάντηση με τον Δήμαρχο, Θεόφιλο Μιχαλάτο

15:00 Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Αργοστολίου -Συνάντηση με τον πρόεδρο, Σταύρο Σπαθή

15.15 Συνάντηση με στελέχη (Επιμελητήριο)

Κυριακή 4 Οκτωβρίου – Ιθάκη

10 00 Επίσκεψη στο Δημαρχείο – Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ιθάκης, Διονύση Στανίτσα

11.00 Επίσκεψη σε πληγείσες περιοχές

14.30 Συνάντηση με στελέχη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις