Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

13

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καταλήψεις σχολείων 2020: 700 μαθητές, χωρίς μάσκες και αποστάσεις
ΕΛΛΑΔΑ

Καταλήψεις σχολείων 2020: 700 μαθητές, χωρίς μάσκες και αποστάσεις

Καταλήψεις σχολείων 2020: Καθημερινά περίπου 700 παιδιά συνωστίζονται στο δρόμο χωρίς να φορούν μάσκες ή να τηρούν αποστάσεις.

Καταλήψεις σχολείων 2020: Από τη Δευτέρα τελούν υπό κατάληψη το 50o γυμνάσιο και 50ο λύκειο Αθηνών, στα Σεπόλια, με τους καθηγητές και τους γονείς να κάνουν λόγο για μη τήρηση των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό, από τους μαθητές. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο διευθυντής του 50ου γυμνασίου, Κώστας Ξαρχάκος, καθημερινά περίπου 700 παιδιά συνωστίζονται στο δρόμο χωρίς να φορούν μάσκες ή να τηρούν αποστάσεις. “Το σχολείο τελεί υπό κατάληψη από τη Δευτέρα πάλι. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε μιλήσει με τους μαθητές και είχαμε ικανοποιήσει τα αιτήματά τους”, σημείωσε ο κ. Ξαρχάκος, προσθέτοντας πως το σχολείο δεν έχει προβλήματα για να λειτουργήσει κανονικά. “Πλέον συνεχίζουν την κατάληψη γιατί τους ήρθαν αιτήματα από εξωσχολικούς και νεολαίες που τους κατευθύνουν”, υπογράμμισε.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 50ου γυμνασίου, Κατερίνα Αλεξοπούλου, σημείωσε ότι υπήρχαν ελλείψεις κάποιων εκπαιδευτικών που δεν έχουν καλυφθεί ακόμα, ωστόσο υπογράμμισε πως “με τις καταλήψεις δημιουργούνται μαθητές τριών κατηγοριών: τους μαθητές των ιδιωτικών σχολείων, μαθητές που μπορούν να πάνε σε φροντιστήρια και μαθητές των κατώτερων οικονομικών τάξεων που δεν μπορούν να κάνουν κάτι”.

Δείτε το βίντεο από το MEGA:
Δείτε ακόμη
“Βόμβα” κρουσμάτων σε εργοστάσιο στη Σκύδρα – Σπεύδουν κλιμάκια του ΕΟΔΥ
Σάλος στην Τουρκία – Ο Κοτζά παραδέχθηκε πως δεν ανακοινώνουν όλα τα κρούσματα
«Χωρίς μέτρα ίσως φτάσουμε τα 2.000 κρούσματα ημερησίως», προειδοποιεί ο Σαρηγιάννης

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις