Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απολογίες Μάτι – Μπουρνούς: Σήμερα στον ανακριτή ο δήμαρχος
ΕΛΛΑΔΑ

Απολογίες Μάτι – Μπουρνούς: Σήμερα στον ανακριτή ο δήμαρχος

Απολογίες Μάτι - Μπουρνούς: Ο κ. Μπουρνούς θα δώσει εξηγήσεις σήμερα στον ανακριτή Αθ. Μαρνέρη για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος

Απολογίες Μάτι – Μπουρνούς: Με την απολογία του δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς συνεχίζεται η ανάκριση για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 102 ανθρώπων και την καταστροφή πολλών περιουσιών.

Ειδικότερα, ο κ. Μπουρνούς θα δώσει εξηγήσεις σήμερα στον ανακριτή Αθ. Μαρνέρη για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος. Να σημειωθεί ότι για την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική κατηγορούνται συνολικά 20 άτομα, τα οποία διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος. Θα ακολουθήσει η απολογία της κυρίας Ρένας Δούρου και άλλων κατηγορουμένων.

Ελεύθερος ο Ηλίας Ψινάκης

Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση ύψους 20.000 ευρώ αφέθηκε ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, μετά την απολογία του στον ανακριτή που χειρίζεται τη δικογραφία για την φονική φωτιά στο Μάτι. Ο Ηλίας Ψινάκης κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα για τις πλημμεληματικές κατηγορίες που αντιμετωπίζει, ωστόσο απάντησε και στις ερωτήσεις του ανακριτή Μαρνέρη υποστηρίζοντας ότι είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα πρόληψης για την αποφυγή της φωτιάς από πλευράς του Δήμου.

«Είχα οκτώ ερωτήσεις που έπρεπε να απαντηθούν νομικά και προσωπικά. Αυτά τα θέματα δεν αφορούν τη φονική πυρκαγιά αλλά οτι είχαμε κάνει σαν Δήμος πριν. Κατάλαβα ότι ο ανακριτής είναι πάρα πολύ ενημερωμένος και ότι θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις.» είπε εξερχόμενος από το γραφείο του ανακριτή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις