Μέγαρο Μουσικής Αθηνών Μπετόβεν: Εμπνέει παιδιά και νέους να δημιουργήσουν

ΕΛΛΑΔΑ

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών Μπετόβεν: Εμπνέει παιδιά και νέους να δημιουργήσουν

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παντελής Ζηβόντσης

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών Μπετόβεν: Ο Μπετόβεν εμπνέει παιδιά και νέους να δημιουργήσουν μέσα από έναν πρωτότυπο εικαστικό διαγωνισμό που διοργανώνει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

01.10.2020 | 09:49

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών Μπετόβεν: Μπορεί η μουσική να εμπνεύσει και να παροτρύνει σε δημιουργία; «Μπορεί» απαντά με βεβαιότητα το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το οποίο διοργανώνει, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του δράσεων, ένα πρωτότυπο διαγωνισμό εικαστικής δημιουργίας, για παιδιά και νέους, από 6 έως 16 ετών, με θέμα ένα μουσικό έργο του Μπετόβεν. Συγκεκριμένα, όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό με τίτλο The Pastoral Project , θα πρέπει να φιλοτεχνήσουν ένα πρωτότυπο έργο, ζωγραφιά, ψηφιακό σχέδιο ή κολάζ– σε ψηφιακή μορφή, εμπνευσμένο από την διάσημη «Ποιμενική» Συμφωνία αρ. 6 του Μπετόβεν.

Το περιεχόμενο της δημιουργίας πρέπει να είναι σε πλήρη συνάφεια με τα μουσικά μέρη της Έκτης Συμφωνίας του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν: Συμφωνία αρ. 6 σε φα μείζονα, έργο 68, «Ποιμενική» Ι. Allegro ma non troppo: αφύπνιση συναισθημάτων χαράς φτάνοντας στην εξοχή ΙΙ. Andante molto mosso: σκηνή στο ρυάκι ΙΙΙ. Allegro: χαρούμενη συντροφιά των χωρικών IV. Allegro: καταιγίδα.

Beethoven Pastoral Project

Για τον μεγάλο μουσουργό η φύση ήταν ένας χώρος χαλάρωσης, απομόνωσης και έμπνευσης. Η 6η Συμφωνία του, που ονομάζεται «Ποιμενική», αποτυπώνει μουσικά την αρμονική ένωση του ανθρώπου με τον φυσικό του κόσμο.

Αυτή η στενή σχέση του συνθέτη με τη φύση ήταν η αφορμή για τη δημιουργία του Beethoven Pastoral Project, που εκπόνησαν από κοινού η Οργανωτική Επιτροπή του Έτους Μπετόβεν, η Γραμματεία του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή και το περιβαλλοντικό δίκτυο Earth Day, με στόχο την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον και τη διατήρηση της ισορροπίας στη φύση.

Exit mobile version