Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Νεκροί και κρούσματα ανά χώρα: Η σημερινή εικόνα της πανδημίας στον κόσμο
ΚΟΣΜΟΣ

Νεκροί και κρούσματα ανά χώρα: Η σημερινή εικόνα της πανδημίας στον κόσμο

Νεκροί και κρούσματα ανά χώρα: Στο Βέλγιο ξεπεράστηκε σήμερα το όριο των 10.000 θανάτων

Νεκροί και κρούσματα ανά χώρα: O νέος κορονοϊός έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους παγκοσμίως, ενώ τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 33, 5 εκατομμύρια. Συγκεκριμένα στο Βέλγιο, μία από τις ευρωπαϊκές χώρες με τον μεγαλύτερο απολογισμό νεκρών από την επιδημία του κορονοϊού, ξεπεράστηκε σήμερα το όριο των 10.000 θανάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία του ινστιτούτου δημόσιας υγείας Sciensano. Η χώρα των περίπου 11,5 εκατομμυρίων κατοίκων μετρά πλέον 10.001 θανάτους από covid-19, αφού το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 14 νέοι θάνατοι. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα φτάνει τις 117.115. Από εκεί και πέρα ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στο Μεξικό αυξήθηκε σε 77.163 νεκρούς επί συνόλου 738.163 ανθρώπων που έχει διαγνωστεί ότι προσβλήθηκαν, καταγράφουν τα δεδομένα που δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες Τρίτη από το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Συγκεκριμένα οι Αρχές κατέγραψαν 560 θανάτους εξαιτίας του COVID-19 και 4.446 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες, ωστόσο στην πραγματικότητα οι αριθμοί πιστεύεται πως είναι πολύ υψηλότεροι, δεδομένου ότι γίνονται λίγα τεστ στη χώρα των 127 εκατομμυρίων κατοίκων. Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν άλλοι 863 θάνατοι ασθενών εξαιτίας του COVID-19 και 32.058 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Ο απολογισμός της πανδημίας του κορoνοϊού στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής ως αυτό το στάδιο ανέρχεται σε 142.921 νεκρούς επί συνόλου 4,7 εκατομμυρίων και πλέον περιπτώσεων μόλυνσης. Με βάση τα επίσημα στοιχεία, πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στην υφήλιο, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ, και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο, πίσω από αυτούς στις ΗΠΑ και στην Ινδία.

Νεκροί και κρούσματα ανά χώρα

Νεκροί και κρούσματα ανά χώρα: Τα κρούσματα μόλυνσης έχουν φθάσει τα 6,23 εκατ. και σχεδόν 97.500 οι θάνατοι στην Ινδία

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 έφθασαν τα 6,23 εκατομμύρια, αφού τις προηγούμενες 24 ώρες εντοπίστηκαν ακόμη 80.472 περιπτώσεις. Το ίδιο διάστημα, άλλοι 1.179 άνθρωποι υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού να φθάνει τους 97.497 ως αυτό το στάδιο.

Η χώρα της νότιας Ασίας, στην οποία καταγράφεται ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός μολύνσεων από τον κορωνοϊό στον πλανήτη, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσει περαιτέρω εξάπλωση, καθώς μεγάλο μέρος του πληθυσμού της συνεχίζει να μην έχει εκτεθεί στον ιό, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποιήθηκε χθες Τρίτη.

Νεκροί και κρούσματα ανά χώρα: Στους 1.523 οι νεκροί στο Ισραήλ

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 2.200 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό στη χώρα να φθάνει τους 235.465. Το ίδιο διάστημα, ο απολογισμός των θυμάτων του COVID-19 αυξήθηκε κατά 16 σε 1.523 νεκρούς.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση αυξήθηκε σε 778 από 772 επί συνόλου 1.571 ανθρώπων που έχουν εισαχθεί σε δομές υγείας και 66.373 ενεργών κρουσμάτων. Στον αντίποδα, οι ασθενείς που έχει διαγνωστεί πως αποθεραπεύθηκαν αυξήθηκαν κατά 2.377 σε 167.568.

Νωρίτερα χθες, η υπηρεσία απασχόλησης του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των ανέργων στη χώρα έχει φθάσει τους 895.858, εν μέσω του νέου lockdown. Από τη 17η Σεπτεμβρίου — την επομένη της επιβολής του νέου περιορισμού — επιπλέον 163.297 άνθρωποι ενεγράφησαν στους καταλόγους των ανέργων. Από το σύνολο αυτό, 560.679 είναι εργαζόμενοι που έχουν τεθεί σε άδεια άνευ αποδοχών.

Η ισραηλινή κυβέρνηση εξετάζει σχέδιο το οποίο προβλέπει την παράταση των περιοριστικών μέτρων για ακόμη δύο εβδομάδες αρχής γενομένης την 11η Οκτωβρίου στην προσπάθειά της να περιορίσει την περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας.

Πρόστιμα και αυστηρότερα μέτρα στη Γερμανία

Ενιαίο σύστημα εντοπισμού και αντιμετώπισης του κινδύνου σε τοπικό επίπεδο, περιορισμό του αριθμού των συμμετεχόντων σε ιδιωτικές γιορτές και πρόστιμο για όποιον δίνει ψευδή προσωπικά στοιχεία σε εστιατόρια προβλέπει μεταξύ άλλων η συμφωνία στην οποία κατέληξαν την Τρίτη η ομοσπονδιακή κυβέρνηση με τα κρατίδια, στην προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας του κορωνοϊού. Τονίστηκε πάντως ότι θα πρέπει με κάθε τρόπο να αποφευχθεί ένα νέο γενικό «lockdown».

Στο εξής στις ιδιωτικές εορταστικές εκδηλώσεις θα επιτρέπεται η συμμετοχή έως και 25 ατόμων σε κλειστό ή ανοιχτό χώρο, ενώ η πρώτη ένδειξη για την λήψη μέτρων σε τοπικό επίπεδο θα δίδεται όταν εντοπίζονται 35 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών. Σε αυτή την περίπτωση, συνιστάται σε κλειστούς χώρους να μην συγκεντρώνονται περισσότερα από δέκα άτομα. Μέχρι τώρα μέτρα τοπικού χαρακτήρα λαμβάνονταν όταν εντοπίζονταν τουλάχιστον 50 κρούσματα.

Επιπλέον, στο εξής θα επιβάλλεται πρόστιμο τουλάχιστον 50 ευρώ σε όποιον δίνει ψευδή προσωπικά στοιχεία προσερχόμενος σε επιχειρήσεις γαστρονομικού ενδιαφέροντος, δυσχεραίνοντας έτσι την προσπάθεια ιχνηλάτησης σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος και, όταν σημειώνεται αύξηση μολύνσεων, θα εφαρμόζονται περιορισμοί στην κατανάλωση αλκοόλ. Σε ισχύ παραμένουν οι κανονισμοί για την τήρηση αποστάσεων και την χρήση προστατευτικής μάσκας, όπου δεν είναι εφικτό να τηρηθεί απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρου.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις