Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

14

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / PLUS / Η πιο ευτυχισμένη πολιτεία 2020: Σε ένα μέρος των ΗΠΑ, όλα είναι οκ
PLUS

Η πιο ευτυχισμένη πολιτεία 2020: Σε ένα μέρος των ΗΠΑ, όλα είναι οκ

Η πιο ευτυχισμένη πολιτεία 2020: Οι κατηγορίες που χώρισε το WalletHub την έρευνα ήταν τρεις, σε μία κλίμακα με άριστα το 100.

Η πιο ευτυχισμένη πολιτεία 2020: Σε μία χρονιά που ο πλανήτης μαστίζεται από την πανδημία του κορονοϊού, η Χαβάη ανακηρύχθηκε ως «Η Πιο Ευτυχισμένη Πολιτεία στην Αμερική», σύμφωνα με έρευνα που έκανε ο ιστότοπος WalletHub, που ειδικεύεται κυρίως σε χρηματοοικονομικά θέματα. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Χαβάη καταλαμβάνει πρωτιές σε τέτοιες έρευνες αφού για επτά συναπτά έτη ερχόταν πρώτη στην γενική κατάταξη ευεξίας του ινστιτούτου Γκάλοπ. Ενώ το WalletHub κάνει αυτή την έρευνα από το 2014, δεν παραλείπει να επισημάνει τις ιδιαίτερες συνθήκες της φετινής χρονιάς, που την κάνουν να διαφέρει από τις προηγούμενες.

«Το 2020, η πανδημία του COVID-19 άλλαξε την ζωή όπως την γνωρίζουμε, με πολύ κόσμο να νοσεί, περιορίζοντας τις κοινωνικές επαφές και με μεγάλες απώλειες θέσεων εργασίας», έγραψε ο Άνταμ ΜακΚαν, αρθρογράφος του WalletHub. Επίσης προσθέτει: «Κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμασίας, η οποία είχε έντονο αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία των Αμερικάνων, το WalletHub αναζήτησε τις πολιτείες όπου οι άνθρωποι μπορούν να παραμείνουν θετικοί παρά τις όποιες δυσκολίες». Πριν το  lockdown στις Ηνωμένες Πολιτείες, το WalletHub, πρόλαβε να κυκλοφορήσει την έρευνα για την «Πιο Ευτυχισμένη Πόλη στην Αμερική» χρησιμοποιώντας τις ίδιες ακριβώς παραμέτρους και κατηγορίες.

«Η ευτυχία στόχος όλων των ανθρώπων..»

Οι κατηγορίες που χώρισε το WalletHub την έρευνα ήταν τρεις, σε μία κλίμακα με άριστα το 100.Η «συναισθηματική και σωματική ευεξία» με 50 πόντους, το «εργασιακό περιβάλλον» και «κοινότητα και περιβάλλον» από 25 η κάθε μία. Οι κατηγορίες που βαθμολογήθηκαν ήταν «συναισθηματική και σωματική ευεξία» με 50 πόντους, καθώς και «εργασιακό περιβάλλον» και «κοινότητα και περιβάλλον» από 25 η κάθε μία.

Σύμφωνα με δηλώσεις  στο WalletHub, η Δρ. Τσιέ-Τσεν Μπάουεν από το τμήμα ψυχολογίας του πανεπιστημίου του Κλίβελαντ Στέιτ επισημαίνει: «Η ευτυχία είναι ένα αίσθημα χαράς, ικανοποίησης. Εάν σύνολο θετικών συναισθημάτων. Η ευτυχία είναι στόχος όλων των ανθρώπων. Όλοι θέλουμε να είμαστε ευτυχισμένοι και κυρίως αυτά τα συναισθήματα να διαρκούν όσο γίνεται περισσότερο».

Η Χαβάη στη συνολική βαθμολογία ήταν πρώτη, εντούτοις, ήρθε δεύτερη στην «συναισθηματική και σωματική ευεξία», πίσω από την πολιτεία του Νιού Τζέρσεϊ και τρίτη για «κοινότητα και περιβάλλον», ακολουθώντας τη Γιούτα και το Άινταχο. Λαμβάνοντας υπόψη σε  κάθε μία από τις 50 Πολιτείες 32 διαφορετικές παραμέτρους, τα αποτελέσματα έδωσαν την πρωτιά στην πεντηκοστή πολιτεία, με τις Γιούτα, Μινεσότα, Νιού Τζέρσεϊ, Μέριλαντ, Καλιφόρνια, Βόρεια Ντακότα, Άιοβα, Άινταχο και Κονέτικατ να ακολουθούν.

Η πιο ευτυχισμένη πολιτεία των Η.Π.Α. για το 2020

Στην συγκεκριμένη έρευνα υπήρξαν και μικρότερης σημασίας κατηγορίες, όπως για παράδειγμα την πολιτεία με τον υψηλότερο δείκτη για επαρκή ύπνο, με την Μινεσότα να έρχεται πρώτη, την πολιτεία με τον χαμηλότερο δείκτη κατάθλιψης σε ενήλικες, πρωτιά που κατέλαβε το Νιού Τζέρσεϊ, την πολιτεία με το χαμηλότερο ποσοστό μακροχρόνιας ανεργίας που ανέδειξε πρώτη την Βόρεια Ντακότα, αυτήν με το υψηλότερο ποσοστό εθελοντών που ξεχώρισε η Γιούτα και την ασφαλέστερη πολιτεία με το Μέιν βγαίνει πρώτο.

Οι πόλεις Φρίμοντ στην Καλιφόρνια, Πλάνο στο Τέξας, Σαν Χοζέ και Ιρβάιν στην Καλιφόρνια αλλά και Μάντισον στο Ουισκόνσιν, κατέλαβαν τις πέντε πρώτες θέσεις. Οι  πολιτείες που βρέθηκαν χαμηλά στην βαθμολογία ήταν το Μισσούρι στην 40η θέση, ακολουθούμενο από το Όρεγκον, την Αλάσκα, την Αλαμπάμα, το Μισισίπι, το Τενεσί, το Κεντάκι, την Λουιζιάνα, την Οκλαχόμα, το Αρκάνσο και τη Δυτική Βιρτζίνια, που βρέθηκε στην τελευταία θέση.

Πηγή: Insider

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις