Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Θάνατος από ζαχαρωτά: Άντρας στην Αμερική έχασε τη ζωή του
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θάνατος από ζαχαρωτά: Άντρας στην Αμερική έχασε τη ζωή του

Θάνατος από ζαχαρωτά: Μερικές εβδομάδες πριν τον θάνατο του, σταμάτησε να τρώει ζαχαρωτά κόκκινων φρούτων και ξεκίνησε να καταναλώνει μία άλλη ποικιλία με μαύρη γλυκόριζα.

Θάνατος από ζαχαρωτά: Ένας εργάτης στην Πολιτεία της Μασαχουσέτης πέθανε καθώς έτρωγε, σε καθημερινή βάση, μεγάλες ποσότητες ζαχαρωτών. Η γλυκόριζα ευθύνεται για τον θάνατο του άνδρα, σύμφωνα με γιατρό. Ο άνδρας, πρόσφατα, είχε αλλάξει τα γλυκά που έτρωγε. Μερικές εβδομάδες πριν τον θάνατο του, σταμάτησε να τρώει ζαχαρωτά κόκκινων φρούτων και ξεκίνησε να καταναλώνει μία άλλη ποικιλία με μαύρη γλυκόριζα. Σύμφωνα με έναν ακόμη γιατρό, τον Andrew L. Lundquist, η γλυκόριζα ευθύνεται για τον θάνατο του άνδρα. «Περαιτέρω έρευνα αποκάλυψε ότι η πρόσφατη αλλαγή σε ζαχαρωτά γλυκόριζα, είναι η πιθανή αιτία της υποκαλιαιμίας του».

Ο άνδρας, που το όνομά του δεν έγινε γνωστό, ήταν 54 ετών, και σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BBC κατανάλωνε περίπου μιάμιση σακούλα ζαχαρωτών την ημέρα. Ο άνδρας δεν είχε παρουσιάσει συμπτώματα μέχρι που υπέστη καρδιακή ανακοπή, ενώ βρισκόταν σε εστιατόριο fast food. Οι γιατροί, περιγράφοντας την περίπτωση στο New England Journal of Medicine, αποδίδουν τον θάνατό του στο γλυκυρριζικό οξύ. Σύμφωνα με τον γιατρό Elazer R. Edelman η διατροφή του άνδρα ήταν «φτωχή». Ο ίδιος αναφέρει πως το γλυκυρριζικό οξύ, ένα συστατικό από τις ρίζες γλυκόριζας, μπορεί να προκαλέσει «υπέρταση, υποκαλιαιμία, μεταβολική αλκάλωση, θανατηφόρες αρρυθμίες και νεφρική ανεπάρκεια». Ο άνδρας έπασχε από όλα τα παραπάνω.

Σε εστιατόριο fast food πέθανε από ανακοπή ο 54χρονος Αμερικανός

Μια ακόμα τραγική απόδειξη για τις διατροφικές συνήθειες του σύγχρονου τρόπου ζωής και ιδιαίτερα των Η.Π.Α. που έχουν την πρωτιά σε παχυσαρκία και σακχαρώδη διαβήτη ακόμα και σε παιδικές ηλικίες. Η οικονομική κρίση και η πανδημία έχουν εντείνει το πρόβλημα αφού το «φτηνό», πρόχειρο και έτοιμο φαγητό είναι μια λύση για τις αδύναμες οικονομικά πληθυσμιακές ομάδες.

Πηγή: BBC

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις