Λακωνία κρούσματα – εργάτες: Εκτάκτως στην περιοχή Τσιόδρας και Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας

ΕΛΛΑΔΑ

Λακωνία κρούσματα – εργάτες: Εκτάκτως στην περιοχή Τσιόδρας και Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Λακωνία κρούσματα - εργάτες: Στη Λακωνία μεταβαίνει ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, συνοδευόμενος από τον Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας, και τον Σωτήρη Τσιόδρα.

28.09.2020 | 11:59

Λακωνία κρούσματα – εργάτες: Στη Λακωνία μεταβαίνει ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Πρεζεράκο και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα. Συγκεκριμένα, θα επισκεφθούν περιοχές του Δήμου Ευρώτα, καθώς και τη Δημοτική Ενότητα Μολάων, όπου θα έχουν συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, σε συνέχεια αύξησης κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή μεταξύ αλλοδαπών εργατών γης. Σκοπός της επίσκεψης είναι η επιτόπια εκτίμηση της κατάστασης και ο καλύτερος δυνατός συντονισμός των τοπικών αρχών για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων μείωσης της διασποράς του κορονοϊού.

Ο δήμαρχος Ευρώτα, Δήμος Βέρδος, μιλώντας στο MEGA, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τα κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν στα χωριά Άγιος Ιωάννης και Γλυκόβρυση. Στην περιοχή έσπευσε άμεσα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να ιχνηλατήσει τις επαφές των κρουσμάτων. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι την περιοχή ενδέχεται να επισκεφτεί την Κυριακή και ο Σωτήρης Τσιόδρας. «Το άσχημο είναι ότι σε ένα σπίτι μένουν πολλά άτομα μαζί. 20-25 άτομα, σε ένα σπίτι 70 τετραγωνικών. Θέλει ψυχραιμία και όχι πανικό. Να απομονωθούν τα κρούσματα και να μην έρχονται σε επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο. Ζήτησα να μεταφερθούν σε δομή ή σε ξενοδοχείο τα άτομα που είναι θετικά ώστε να απομονωθούν και να ελέγχεται η τήρηση της καραντίνας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βέρδος.

Νέος συναγερμός – Κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο

Επιστρέφει στο λιμάνι του Ηρακλείου, από τη Μήλο όπου βρίσκεται, το κρουαζιερόπλοιο Mein Shiff 6, με το οποίο η Ελλάδα, από την Κρήτη, “έκοψε την κορδέλα” της επανεκκίνησης της κρουαζιέρας. Αιτία της επιστροφής του πλοίου, τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των δειγματοληπτικών ελέγχων που διενεργούνται, ελήφθησαν 150 δείγματα, με τα 12 να “βγαίνουν” θετικά στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με το cretalive, πρόκειται για μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου, που μεταφέρει πάνω από 1000 επιβάτες. Οι νοσούντες έχουν τεθεί ήδη σε καραντίνα και πρόκειται να υποβληθούν και σε νέο τεστ. Για την κατάσταση έχει ήδη ενημερωθεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Δείτε ακόμη
Συναγερμός σε κρουαζιερόπλοιο με 1.000 επιβάτες – Βρέθηκαν κρούσματα στο πλήρωμα
Αδιανόητο: Ξύλο και… καρεκλιές μεταξύ γονέων και μαθητών σε κατάληψη της Καλαμάτας
Τρομάζουν οι εικόνες στις πλατείες – “Ένας μπορεί να κολλήσει δεκάδες”, λένε οι ειδικοί
Μήνυμα Δερμιτζάκη: Πολλοί οι θάνατοι σε σχέση με τα κρούσματα – Λάθος αντιμετώπιση
Exit mobile version