Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Stray Dog Wild Gin: Γεύση από Ελλάδα στην Αμερικανική αγορά
PLUS

Stray Dog Wild Gin: Γεύση από Ελλάδα στην Αμερικανική αγορά

Stray Dog Wild Gin: Το πρώτο του τζιν έκανε αίσθηση στην Αμερικάνικη αγορά και θεωρεί ότι θα πάει πολύ καλύτερα διότι η Μεσογειακή κουζίνα είναι ιδιαίτερα οικεία πλέον στις προτιμήσεις των Αμερικανών.

Stray Dog Wild Gin: Το Stray Dog Wild Gin συνδυάζει με τρόπο μοναδικό εννιά διαφορετικά άγρια βότανα από την Ελληνική ύπαιθρο. Ο Ελληνο-Αμερικανός  επιχειρηματίας Γιάννης Λιβανός προερχόμενος από γνωστή οικογενειακή επιχείρηση στον χώρο της εστίασης στην Νέα Υόρκη και με καταγωγή από τη Λέσβο, λέει χαρακτηριστικά σε συνέντευξη του στην hellenicnews ότι ήθελε να βρει το τρόπο να συνδυάσει την Ελληνική παράδοση με εκλεκτές Ελληνικές γεύσεις. Το πρώτο του τζιν έκανε αίσθηση στην Αμερικάνικη αγορά και θεωρεί ότι θα πάει πολύ καλύτερα διότι η Μεσογειακή κουζίνα είναι ιδιαίτερα οικεία πλέον στις προτιμήσεις των Αμερικανών.

Το Stray Dog Wild Gin εμπνεύστηκε από μια πεζοπορία στην Κρήτη αναφέρει ο Ελληνο-Αμερικανός επιχειρηματίας. Έπιναν τσίπουρο όταν ο Γ. Λιβανός έκοψε από έναν θάμνο βότανα και μυρωδικά και τα έβαλε στο ποτήρι του, τα άφησε για μια ώρα να βγάλουν όλη τη γεύση στο τσίπουρο και όταν το δοκίμασε συνειδητοποίησε  ότι ήταν ήδη μπροστά στο επόμενο επιχειρηματικό του εγχείρημα. Έτσι σκέφτηκε ότι η Ελλάδα που είναι γεμάτη στα βουνά της από βότανα και φυτά και παράγει το δικό της παραδοσιακό ούζο γιατί όχι και το τζιν;

Χρειάστηκαν 3 χρόνια για να φτιαχτεί η μοναδική αυτή γεύση του τζιν που αποτελείται από ένα μείγμα φυτών, καρπών και βοτάνων όπως πορτοκάλι, λεμόνι μαστίχα ,κάρδαμο, ροσμαρί και άλλα μυρωδικά. Το Stray Dog Wild Gin αποτελεί μια εναλλακτική και ιδιαίτερη επιλογή για τους λάτρεις των τζιν ποτών και ο Έλληνο –Αμερικάνος επιχειρηματίας  στοχεύει να γίνει ένα δημοφιλές brand στην Αμερικανική αγορά και όχι μόνο.

Το ιδιαίτερο όνομα του τζιν σύμφωνα πάντα με τον δημιουργό του οφείλεται στη παραδοσιακή εικόνα της Ελλάδας και της Ελληνικής υπαίθρου και επαρχίας που ο αδέσποτος σκύλος είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής εικόνας και αισθητικής. Το ποτό έχει αυτόν τον χαρακτήρα , είναι αγαπητό όπως ο σκύλος που θα σου κάνει παρέα αλλά και άγριο, αδάμαστο όσο αφορά τη γεύση που σε παραπέμπει σε Ελληνική ύπαιθρο. Ένα κομμάτι από τις πωλήσεις του τζιν θα πάει σε καταφύγια αδέσποτων ζώων στην χώρα μας .

Πηγή: hellenicnews
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις