Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ρομά Ασπρόπυργος: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε καταυλισμό
ΕΛΛΑΔΑ

Ρομά Ασπρόπυργος: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε καταυλισμό

Ρομά Ασπρόπυργος: Αστυνομική επιχείρηση με τη συμμετοχή δεκάδων αστυνομικών πραγματοποιήθηκε σε καταυλισμό Ρομά στον Ασπρόπυργο για το «ξήλωμα» συμμορίας διαρρηκτών. Η έρευνα ξεκίνησε από το Τμήμα Ασφαλείας Ελευσίνας για τη σύλληψη ατόμων που εισέβαλαν σε σπίτια.

Ρομά Ασπρόπυργος: Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, σε μια οργανωμένη, στοχευμένη επιχείρηση, μπήκαν στον καταυλισμό των Ρομά στον Ασπρόπυργο, με στόχο να εξαρθρώσουν συμμορία διαρρηκτών, που εισέβαλε σε σπίτια στη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν οι ένοικοι απουσίαζαν.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Υπό τον συντονισμό των αξιωματικών της Ασφάλειας  Δυτικής Αττικής, εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Ελευσίνας ,η  εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από οικίες στις περιοχές Ελευσίνας και Άνω Λιοσίων. Στην πολυπρόσωπη επιχείρηση  στον Ασπρόπυργο, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής του Τμήματος Ασφαλείας Ασπροπύργου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε), συνελήφθησαν δύο  Ρομά, ηλικίας 17 και 19 ετών, μέλη της σπείρας., ενώ αναζητούνται τρεις συνεργοί τους.

«Ειδικότερα», αναφέρει η Αστυνομία «και όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι από τα τέλη του μηνός Ιουλίου , είχαν συγκροτήσει σπείρα που διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις-κλοπές από οικίες στις περιοχές Ελευσίνας και Άνω Λιοσίων. Ως προς τον τρόπο δράσης, επέλεγαν οικίες που απουσίαζαν οι ένοικοι και κυρίως πρωινές ή μεσημβρινές ώρες, εισέρχονταν σε αυτές, παραβιάζοντας παράθυρα ή μπαλκονόπορτες και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές».

Πλήθος χρυσαφικών, ηλεκτρονικών συσκευών

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος από χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, κυνηγετικά φυσίγγια, μαχαίρι και το χρηματικό ποσό των 115 ευρώ. Κάποια από τα ανευρεθέντα κλοπιμαία ήδη αναγνωρίστηκαν από τους κατόχους τους, θύματα της σπείρας και τους αποδόθηκαν.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί οκτώ  περιπτώσεις κλοπών., ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται και σε άλλες εισβολές στα άδεια διαμερίσματα  η μονοκατοικίες.

Τα μέλη της σπείρας, στοχοποιούσαν  κυρίως μονοκατοικίες σε Άνω Λιόσια και Ελευσίνα η διαμερίσματα πρώτου ορόφου.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Στις περισσότερες περιπτώσεις, παραβίαζαν τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες, άρπαζαν χρυσαφικά, μετρητά και ηλεκτρικές συσκευές και εξαφανίζονταν. Η αξία των κλαπέντων αντικειμένων υπολογίζεται σε ποσό άνω των 75.000 ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις