Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 27/9: Η ενημέρωση ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό

ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 27/9: Η ενημέρωση ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 27/9: Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 218 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 39 συνδέονται με γνωστές συρροές και 39 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

27.09.2020 | 18:45

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 27/9: Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 218 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα τις τελευταίες 24 ώρες. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας αναφέρει: Σήμερα ανακοινώνουμε 218 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 39 συνδέονται με γνωστές συρροές και 39 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 17444, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

2825 (16.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7242 (41.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
68 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 16 (23.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 86.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 200 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 379 θανάτους συνολικά στη χώρα. 142 (37.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Γώγος: Εάν τα πράγματα δεν πάνε καλά εξετάζονται οι μάσκες παντού και ο περιορισμός δραστηριοτήτων

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Γώγος υποστήριξε πως εάν τα πράγματα δεν πάνε καλά εξετάζονται οι μάσκες παντού, περιορισμός των δραστηριοτήτων από κάποια ώρα και μετά, μεγάλη αύξηση του αριθμού των εργαζόμενων που δουλεύουν εξ αποστάσεως σε όλες τις επιχειρήσεις και ηλικιακούς περιορισμούς. «Είναι όλα ανοιχτά γιατί πάνω απ’ όλα είναι η δημόσια υγεία» τόνισε. Όπως επισήμανε, ο λοιμωξιολόγος από τη Δευτέρα θα εξεταστεί πώς αποδίδουν τα ισχύοντα μέτρα για να αξιολογηθεί η αναγκαιότητας ή μη νέας δέσμης μέτρων.

Σχετικά με το εμβόλιο της γρίπης, ο Χαράλαμπος Γώγος επισήμανε είναι ένας λόγος παραπάνω ο κορωνοϊος να γίνει το εμβόλιο της γρίπης για να θωρακιστούμε από αυτό που μπορούμε την κοινή γρίπη και να περιορίσουμε έτσι και την διασπορά της γρίπης. Υπογράμμισε, δε, ότι κάποιος μπορεί κάποιος να κολλήσει συνδυαστικά γρίπη και κορωνοϊός.

Σύψας: Καραντίνα σε άνω των 65 ετών είναι το επόμενο μέτρο

Αν το επιβάλει η κατάσταση θα ζητηθεί να υπάρξει περιορισμός των μετακινήσεων των πολιτών άνω των 65 ετών, τόνισε στο ΣΚΑΙ ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής για τον κορωνοϊό Νίκος Σύψας. Όπως δήλωσε, το σχέδιο υπάρχει, ωστόσο η επιτροπή δεν έχει κάνει ακόμα εισηγήσεις. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων Παναγιώτης Γαργαλιάνος, τόνισε ότι το πρόβλημα δεν είναι οι πολίτες άνω των 65 αλλά οι νέοι που μολύνονται και μεταδίδουν τον ιό με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι πολίτες άνω των 65 ετών.

Νωρίτερα, επίσης στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είχε εκφράσει την ανησυχία του για τις εικόνες συνωστισμού σε πλατείες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, προειδοποιώντας ότι όσο συνεχίζονται, θα προκαλούν νέα μέτρα για να αναχαιτιστεί η διασπορά του κορωνοϊού. Μάλιστα, ο υπ. Υγείας αποκάλυψε τη συμβουλή που έδωσε στους ίδιους του, τους γονείς: «Η συμβουλή που έδωσα στους γονείς μου είναι ότι πρέπει να προορίσουν στο ελάχιστο τις κοινωνικές συναναστροφές και να φοράνε μάσκα» είπε ο κ. Κικίλιας. Ερωτηθείς σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα σημείωσε πως έχουν πέσει πολλά μέτρα στο τραπέζι μεταξύ αυτών και οι μάσκες παντού αλλά οι δείκτες θα κρίνουν το αποτέλεσμα.

Exit mobile version