Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

21

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έβρος νέα – Δελαγραμμάτικα: Σχέδιο για αποχώρηση της 7ης Ταξιαρχίας από τον Προβατώνα
ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος νέα – Δελαγραμμάτικα: Σχέδιο για αποχώρηση της 7ης Ταξιαρχίας από τον Προβατώνα

Έβρος νέα - Δελαγραμμάτικα: Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Τυχερό, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής και η δημοτική Αρχή εξέφρασαν αντιδράσεις και φόβους.

Έβρος νέα – Δελαγραμμάτικα: Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στον Έβρο, λόγω του σοβαρού ενδεχομένου που υπάρχει να κλείσει το μεγάλο στρατόπεδο «Δελαγραμμάτικα» στον Προβατώνα του Δήμου Σουφλίου και να αποχωρήσει η 7η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία! Από τις 11 το πρωί την Παρασκευή, οι καμπάνες σε όλες τις ενορίες του Τυχερού Έβρου χτύπησαν πένθιμα, τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά μέχρι τις 2, στα σχολεία οι μαθητές απείχαν από τα μαθήματα και το Δημοτικό Κατάστημα δεν άνοιξε. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Τυχερό, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής και η δημοτική Αρχή εξέφρασαν αντιδράσεις και φόβους για περαιτέρω οικονομικό μαρασμό της περιοχής, κλονισμό του αισθήματος ασφάλειας σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο, αλλά και την πλήρη αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο μελλοντικής χρήσης της έκτασης για δημιουργία κέντρου υποδοχής παράτυπων μεταναστών.

Σύμφωνα με το newsbreak, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να κλείσει το στρατόπεδο για να δημιουργήσει στις εγκαταστάσεις του, κέντρο υποδοχής παράνομων μεταναστών, τη στιγμή που ο αντιδήμαρχος κ. Δαρούσης, δηλώνει: «Είμαστε η περιοχή που δέχεται τον μεγαλύτερο όγκο μεταναστών καθημερινά και πάνω από 200 άτομα προσπάθησαν να περάσουν από την Τουρκία στο ύψος του Τυχερού. Ο Στρατός κάνει δουλειά, δεν ξέρω γιατί θέλουν να κλείσουν το στρατόπεδο».

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ 7ΗΣ Μ/Κ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ ΠΡΟΒΑΤΩΝΑΤυχερό, 25 Σεπτεμβρίου 2020ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΗ…

Julkaissut ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΡΟΥΣΗΣ Lauantaina 26. syyskuuta 2020

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο της 7ης ΜΚ Ταξιαρχίας Προβατωνα

Julkaissut ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΡΟΥΣΗΣ Perjantaina 25. syyskuuta 2020

Στη Θράκη η Μπακογιάννη

Στη Θράκη, εν τω μεταξύ, για τριήμερη περιοδεία, βρίσκεται η Ντόρα Μπακογιάννη και αντιπροσωπεία βουλευτών, τους οποίους υποδέχθηκαν οι κάτοικοι με μαύρες σημαίες, ζητώντας να μην κλείσει το στρατόπεδο και απαιτώντας μεγαλύτερη ασφάλεια. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Στρατόπεδο «Δελαγραμμάτικα» είναι από τα πιο καινούργια, αφού άρχισε να λειτουργεί το 2000, διαθέτει εγκαταστάσεις σε άριστη κατάσταση και το φοβερό είναι ότι ακόμα και τώρα γίνονται, από εργολάβους, εργασίες βελτίωσης κάποιων χώρων του.

Επίσης, στο Τυχερό υπάρχουν στρατιωτικές κατοικίες όχι μόνο για τους αξιωματικούς και τις οικογένειές τους, αλλά και για ΕΠΟΠ. Όλοι αυτοί αν φύγουν, θα προκληθεί και τεράστιο οικονομικό πλήγμα στην περιοχή. Γι’ αυτό ήδη οι κάτοικοι συζητούν τρόπους αντίδρασης, προκειμένου να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα στη στρατιωτική ηγεσία και γενικότερα στην κυβέρνηση, πως δεν θα ανεχθούν μια τέτοια εξέλιξη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις