Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φιλολάου 99 κατάληψη: Φιάλες μπύρας, πυροσβεστήρες, ηλεκτρονικός υπολογιστής
ΕΛΛΑΔΑ

Φιλολάου 99 κατάληψη: Φιάλες μπύρας, πυροσβεστήρες, ηλεκτρονικός υπολογιστής

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου που τελούσε υπό κατάληψη από το 2016 στην οδό Φιλολάου στο Παγκράτι, ολοκληρώθηκε νωρίτερα την Παρασκευή.

Φιλολάου 99 κατάληψη: Με φωτογραφίες από τα ευρήματα ανακοίνωσε η Αστυνομία την ολοκλήρωση της επιχείρησης που έλαβε χώρα από το πρωί της Παρασκευής, σε υπό κατάληψη κτίριο, επί της οδού Φιλολάου, στο Παγκράτι. Στο εσωτερικό του κτιρίου, δεν βρέθηκαν άτομα, αλλά κατασχέθηκαν μια σειρά από αντικείμενα τα οποία μεταφέρθηκαν ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας για την εξέτασή τους και την ανεύρεση τυχόν αποτυπωμάτων των κατόχων τους και στοιχείων DNA.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πρόκειται για κτίριο, που ανήκει σε ιδιώτη, βρίσκεται επί της οδού Φιλολάου 99 και τελούσε υπό κατάληψη από ομάδα αντιεξουσιαστών.Μετά την επέμβαση και την απόσυρση των ευρημάτων, θα παραδοθεί και πάλι στον νόμο ιδιοκτήτη του. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μέσα στους χώρους του κτιρίου, κενές γυάλινες φιάλες μπύρας, πυροσβεστήρες, αυτοσχέδιες ασπίδες και ηλεκτρονικός υπολογιστής Έξω από τον χώρο, είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς   κάποια άτομα,  ωστόσο η επιχείρηση συνεχίστηκε χωρίς προβλήματα.

Υπενθυμίζεται ότι απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη,  είναι να εκκενωθούν και να αποδοθούν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, είτε αυτοί είναι ιδιώτες, είτε κρατικοί φορείς, όλα τα κτίρια που είχαν καταληφθεί τα τελευταία χρόνια. Πέραν των άλλων, της καταπάτησης δηλαδή των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας, παρατηρείτο ότι αρκετά από αυτά τα υπό κατάληψη κτίρια ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων χρησιμοποιούνταν ως χώροι αποθήκευσης αντικειμένων(βόμβες μολότοφ, κοντάρια κλπ) τα οποία χρησιμοποιούνταν για επιθέσεις κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις