Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ινδία κορωνοϊός κρούσματα: Πλησιάζουν τα 6 εκατομμύρια
ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία κορωνοϊός κρούσματα: Πλησιάζουν τα 6 εκατομμύρια

Ινδία κορωνοϊός κρούσματα: Ακόμα 86.054 μολύνσεις και 1.141 θάνατοι το προηγούμενο 24ωρο

Ινδία κορωνοϊός κρούσματα: Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων μολύνσεων από τον κορονοϊό αυξήθηκε κατά 86.052 τις προηγούμενες 24 ώρες στην Ινδία, όπου το σύνολο των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 5.818.570, ανακοίνωσε σήμερα το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας. Παράλληλα, καταγράφηκαν ακόμη 1.141 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, με το σύνολο των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού να φθάνει πλέον τους 92.290.

Κατά το υπουργείο Υγείας, 4.756.164 άνθρωποι έχουν αποθεραπευτεί και βγει από τα νοσοκομεία. Ο αριθμός των λεγόμενων ενεργών κρουσμάτων ανέρχεται σε 970.116 στη γιγαντιαία χώρα, που καταγράφει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο. Η πορεία της δεύτερης πολυπληθέστερης χώρας στον κόσμο, ήταν λίγο πολύ προδιαγεγραμμένη. Η πλειονότητα εξάλλου των Ινδών ζει πυκνοκατοικημένα και σε μεγάλες πόλεις, Αναλύοντας, ωστόσο, την κατάσταση στη χώρα υπάρχει ένα εντυπωσιακό στοιχείο. Η Ινδία καταγράφει καθημερινά πολύ μεγάλο αριθμό κρουσμάτων Covid-19. Καταγράφει όμως ένα ασυνήθιστα μικρό αριθμό θανάτων. Τα στοιχεία για τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων στην Ινδία να θεωρούνται αμφιλεγόμενα καθώς η χώρα δεν πραγματοποιεί αρκετά τεστ).

Έφτασαν τα 6 εκατομμύρια τα κρούσματα στην Ινδία

Τα στοιχεία για την ανάρρωση είναι ελπιδοφόρα. Οι αριθμοί υποδεικνύουν πως στην Ινδία τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού αναρρώνουν πιο γρήγορα από το ρυθμό θανάτου. Αυτό είναι σημαντικό διότι καθορίζει την πίεση που θα δεχτεί το σύστημα υγείας, υπογραμμίζει ο Σαχίντ Τζέιμελ. Μέχρι τώρα ο αριθμός των θανάτων αυξανόταν πιο αργά από τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ή των αριθμών των ατόμων που ανάρρωσαν. Ωστόσο, αν ο αριθμός αυτός αυξηθεί, θα αυξηθεί και η πίεση στα νοσοκομεία, προσθέτει. Η καμπύλη ανάρρωσης στην Ινδία είναι απότομη. Αυτό σημαίνει ότι οι ασθενείς αναρρώνουν πολύ γρήγορα και σίγουρα πιο σύντομα συγκριτικά με τις ΗΠΑ ή τη Βραζιλία. Παρόλο που ο ορισμός της ανάρρωσης διαφέρει από χώρα σε χώρα, αυτό που μένει είναι ο υψηλός αριθμός ασθενών που αναρρώνει και άρα ο χαμηλός αριθμός. Η Ινδία παραμένει στην κατηγορία χωρών με τα χαμηλότερα τεστ για τον  κορωνοϊό.

Όπως οι αριθμοί διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή της Ευρώπης και των ΗΠΑ, το ίδιο ισχύει και στις περιοχές της Ινδίας. Τρεις περιοχές, το Δελχί, η  Μαχαράστρα και η Ταμίλ Ναντού, συγκεντρώνουν το 60% των κρουσμάτων. Η μέχρι τώρα τακτική της Ινδίας ήταν οριζόντια, είχε μία γραμμή για όλη την χώρα. Αυτό πρέπει να αλλάξει, λένε οι ειδικοί. Πριτείνουν, δε, να «σπάσει» η χώρα σε περιοχές με διαφορετικές προσεγγίσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις