Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πομπέο Κρήτη: Στο πατρικό σπίτι του Μητσοτάκη στα Χανιά ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πομπέο Κρήτη: Στο πατρικό σπίτι του Μητσοτάκη στα Χανιά ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

Πομπέο Κρήτη: Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μ. Πομπέο δέχθηκε πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη, να του κάνει το τραπέζι στο σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη στο Ακρωτήρι Χανίων.

Πομπέο Κρήτη: Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο θα έρθει στην Ελλάδα 28-30 Σεπτεμβρίου και, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα τον φιλοξενήσει στο σπίτι του στα Χανιά. Ο κ. Πομπέο αποδέχθηκε την πρόσκληση του πρωθυπουργού και έτσι θα γίνει ο δεύτερος Αμερικανός αξιωματούχος -μετά τον Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο- που θα περάσει το κατώφλι του σπιτιού της οικογένειας Μητσοτάκη στην Κρήτη. Σημειώνεται πως ο κ. Πομπέο θα γευθεί από πρώτο χέρι και την κρητική κουζίνα, αφού οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός θα κάνει το τραπέζι στον Αμερικανό ΥΠΕΞ. Ως γνωστόν, δεν είναι η πρώτη φορά που Αμερικανός πολιτικός φιλοξενείται στο σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη στα Χανιά. Στη δεκαετία του ‘90 δύο φορές είχε φιλοξενηθεί εκεί ο Τζορτζ Μπους, ο πρεσβύτερος από τον πατέρα του πρωθυπουργού, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται πως το επίσημο πρόγραμμα του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί αλλά, όπως όλα δείχνουν, αρχικά θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, όπου θα μιλήσει σε συνέδριο παρόντος και του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, και ακολούθως οι δυο τους θα μεταβούν στα Χανιά.

Ο Τζορτζ Μπους και τα ντολμαδάκια της Μαρίκας Μητσοτάκη

Δημοσιεύματα της περιόδου εκείνης, μάλιστα, αναφέρουν ότι ο Τζορτζ Μπους είχε επαινέσει την ελληνική κουζίνα και κυρίως σύζυγο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και μαγείρισσα Μαρίκα Μητσοτάκη. Το πρώτο, ιστορικό ταξίδι του Τζορτζ Μπους στην Κρήτη, στις 18 Ιουλίου 1991, ήταν εκείνο που θα σφράγιζε την αγάπη του για την Ελλάδα, με τον ίδιο και τη γυναίκα του Μπάρμπαρα να μαγεύονται από τις άριστες μαγειρικές δεξιότητες της Μαρίκας Μητσοτάκη. Ο ίδιος είχε, μάλιστα, να το λέει για την εξαιρετική κουζίνα της και κυρίως για τα απίστευτα “dolmadakia” της συζύγου του τότε Έλληνα πρωθυπουργού.

Έκτοτε και για πολλά ακόμη χρόνια, ο Μπους θα περάσει πολλά από τα καλοκαίρια του στη χώρα μας, καλεσμένος τόσο της οικογένειας Μητσοτάκη όσο και γνωστών Ελλήνων επιχειρηματιών, απολαμβάνοντας τον ήλιο και τις διακοπές, μαζί με τη σύζυγό του. Μάλιστα, ο ίδιος είχε αρκετές φορές επισκεφθεί την Κρήτη και μετά το πέρας της θητείας του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις