Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ενημέρωση Χαρδαλιά κορονοϊός: Ειδική πλατφόρμα στο gov.gr για τα κρούσματα
ΕΛΛΑΔΑ

Ενημέρωση Χαρδαλιά κορονοϊός: Ειδική πλατφόρμα στο gov.gr για τα κρούσματα

Ενημέρωση Χαρδαλιά κορονοϊός: Δημιουργείται ειδική πλατφόρμα στο gov.gr όπου οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τα μέτρα που ισχύουν στην περιοχή τους για τον κορονοϊό.

Ενημέρωση Χαρδαλιά κορονοϊός: Πρόσθετα μέτρα στο χώρο του θεάματος για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου Covid-19, ανακοίνωσε κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέροντας ότι από την Πέμπτη αναστέλλονται όλες οι υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις. Επίσης, γνωστοποίησε ότι δημιουργείται ειδική πλατφόρμα στο gov.gr όπου οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τα μέτρα που ισχύουν στην περιοχή τους.

Ο κ. Χαρδαλιάς σχολιάζοντας τα όσα λέγονται περί lockdown ή τη λήψη επιπλέον μέτρων σημείωσε πως “ο σκοπός είναι να μην πάμε σε πρόσθετα μέτρα”, αλλά να εφαρμοστούν αυτά που ισχύουν.

Απειλητική η πανδημία στα αστικά κέντρα

Νωρίτερα κατά την σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης είπε πως στα μεγάλα αστικά κέντρα σε παγκόσμιο επίπεδο επανέρχεται απειλητικά η επιδημία με δεύτερο κύμα και για την αντιμετώπιση της έχουν ληφθεί περιοριστικά μέτρα. Είπε ότι ο αριθμός των νέων διαγνώσεων στην Ελλάδα παραμένει σε υψηλότερα των 300 ατόμων επίπεδα, για δεύτερη εβδομάδα, χωρίς σημεία υποχώρησης, ενώ ο αριθμός των ατόμων που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη της αναπνοής έχει αυξητικές τάσεις. Η επίδραση των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί στην Αττική θα φανεί προς το τέλος της επομένης εβδομάδας.

Κάλεσε τους άνω των 65 ετών να περιορίσουν τις κοινωνικές τους επαφές, ενώ για τους συγγενείς τους να θεωρούν τους εαυτούς τους ως πιθανούς ασυμπτωματικούς φορείς.

Κοντοζαμάνης: “Δόθηκαν 38 κλίνες στην Αττική”

“Στο πρώτο στάδιο της πανδημίας οι κλίνες αυξήθηκαν γιατί περιμέναμε μια δυσμενή εξέλιξη της νόσου. Μετά το lockdown υπήρχε προετοιμασία. Στην Αττική υπάρχουν 107 διαθέσιμες κλίνες, εκ των οποίων κατειλημμένες είναι οι 62. Δόθηκαν 38 κλίνες ΜΕΘ στην Aττική”, είπε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

“Αναδιατάσσουμε τις δυνάμεις μας, δεν μπορούμε να πάμε στη μέγιστη δυνατότητα σε κλίνες ΜΕΘ μόνο για τον κορονοϊό”. Όσο για το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, διευκρίνισε: “Αυξάνουμε τις δυνάμεις μας όπου χρειάζεται, 1.165 κλίνες στην Αττική είναι δεσμευμένες για κορονοϊό. Η Νίκαια είχε 30 κλίνες για κορονοϊό, 12 ασθενείς βγήκαν θετικοί και 18 ύποπτα κρούσματα. Την περασμένη εβδομάδα έγιναν 40 οι κλίνες: 30 θετικά και 10 ύποπτα. Η Νίκαια συνεχίζει να υποδέχεται περιστατικά Covid, η παραίτηση δεν έγινε αποδεκτή”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις