Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καρδίτσα Ιανός – καταστροφές: Εικόνες χάους, αγωνία για την 43χρονη
ΕΛΛΑΔΑ

Καρδίτσα Ιανός – καταστροφές: Εικόνες χάους, αγωνία για την 43χρονη

Καρδίτσα Ιανός - καταστροφές: Με ελικόπτερο γίνεται αυτή την ώρα ο εφοδιασμός νερού και τροφίμων στους κατοίκους του χωριού Οξυά στην Καρδίτσα.

Καρδίτσα Ιανός – καταστροφές: Κατόπιν άμεσης επικοινωνίας του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιου Αυγερινού, με τους αρμόδιους φορείς στις πληγείσες περιοχές του νομού Καρδίτσας, ο Ε.Ε.Σ ανταποκρίνεται άμεσα. Ο Οργανισμός αποστέλλει ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία θα παραδοθεί αύριο το πρωί, αποτελούμενη από 1.000 κουβέρτες, νερά, δέματα ξηράς τροφής και είδη προσωπικής υγιεινής. Παράλληλα, 10 Σαμαρείτες – Διασώστες βρίσκονται ήδη στο σημείο για εκτίμηση αναγκών και παροχή βοήθειας σε κάθε περίσταση.

Ο Ε.Ε.Σ καλεί όποιον επιθυμεί να προσφέρει κάποιο από τα παρακάτω είδη:

Αλεύρι
Ζυμαρικά
Όσπρια
Γάλα εβαπορέ
Σκόνη γάλακτος (για παιδιά)
Κονσέρβες (παντός τύπου)
Δημητριακά
Παξιμάδια
Τα τρόφιμα θα συγκεντρωθούν στη Διεύθυνση Κεντρικής Αποθήκης, από Δευτέρα έως Παρασκευή (ώρες 07:30 – 14:30) στη διεύθυνση Άστρους 111-113, Κολωνός.

Για πληροφορίες καλέστε στο 2105147300.

Καρδίτσα: Βγήκαν σοροί στην επιφάνεια από σπασμένα μνήματα

Σοροί από το κοιμητήριο του χωριού Φυλακτή στην Καρδίτσα, έχουν βγει στους δρόμους εξαιτίας της καταστροφικής μανίας του Ιανού, που είχε ως αποτέλεσμα να σπάσουν τάφοι και να βγουν στην επιφάνεια φέρετρα και σοροί.

Σύμφωνα με το MEGA, όπως καταγγέλλει κάτοικος της Καρδίτσας, στο δρόμο βρέθηκαν και αναγνωρίστηκαν οι σοροί τεσσάρων γυναικών που είχαν πεθάνει πρόσφατα.

Στην εκπομπή LIVE NEWS μίλησε για το θέμα η κ. Βάσω, κάτοικος της περιοχής.

«Το νεκροταφείο έχει “φύγει”, και οστά και σοροί, έχουν βγει στους δρόμους. Τρόμαξαν οι άνθρωποι με όσα είδαν. Μιλάμε για τεράστια καταστροφή. Δεν έχει έρθει κανείς στο κέντρο της πόλης να δει τι έχει γίνει» ανέφερε η κ. Βάσω.

 Μεγάλη επιχείρηση με ελικόπτερο – Νερό και τρόφιμα στους εγκλωβισμένους

Με ελικόπτερο γίνεται αυτή την ώρα ο εφοδιασμός νερού και τροφίμων στους κατοίκους του χωριού Οξυά στην Καρδίτσα, οι οποίοι παραμένουν αποκλεισμένοι μετά τις φονικές πλημμύρες της κακοκαιρίας «Ιανός».

Οι περισσότεροι από τους εγκλωβισμένους είναι κτηνοτρόφοι και αυτό που ζητούν είναι εφόδια και τρόφιμα για τα ζώα τους.

Η επιχείρηση γίνεται με ελικόπτερο της Πυροσβεστικής το οποίο έχει απογειωθεί από το Μουζάκι Καρδίτσας, ενώ κατά την επιστροφή του, αναμένεται να μεταφέρει και έξι από τους εγκλωβισμένους. Στο χωριό έχουν εγκλωβιστεί περίπου 40 άτομα. Ανάμεσα στους εγκλωβισμένους υπάρχει μια έγκυος γυναίκα, καθώς και καρκινοπαθείς. Υπενθυμίζεται ότι η κακοκαιρία άφησε πίσω της τρεις νεκρούς και μια αγνούμενη φαρμακοποιό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις