Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακίνηση μεταναστών: Διακινητής οδηγός νεκρός από πτώση σε ρέμα
ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση μεταναστών: Διακινητής οδηγός νεκρός από πτώση σε ρέμα

Διακίνηση μεταναστών: Στέλνουν στο θάνατο και συνεργούς τους, στους οποίους αναθέτουν να οδηγούν χωρίς να έχουν τις στοιχειώδεις γνώσεις.

Διακίνηση μεταναστών: Τα κυκλώματα των διακινητών τρέχουν να προλάβουν την πλήρη στεγανοποίηση των συνόρων στον Έβρο, διακινδυνεύοντας όλο και περισσότερο τη ζωή τόσο των παράτυπων μεταναστών όσο και των ίδιων των μελών των κυκλωμάτων, τους οποίους χρησιμοποιούν σαν οδηγούς ενώ οι τελευταίοι δεν έχουν βασικές γνώσεις. Έτσι, στέλνουν στο θάνατο, όχι μόνο τους άτυχους διακινούμενους, αλλά και τους οδηγούς των οχημάτων, οι οποίοι αναπτύσσουν ιλιγγιώδεις ταχύτητες για να αποφύγουν την Αστυνομία, με αποτέλεσμα τροχαία δυστυχήματα με νεκρούς και τραυματίες.

Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Παράλληλα, μέλη άλλου κυκλώματος, κλέβουν συνεχώς οχήματα και πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκινήτων από τη Λάρισα μέχρι τη Θεσσαλονίκη και όλα δείχνουν ότι τα πουλάνε έναντι μικρού τιμήματος σε μέλη των ίδιων κυκλωμάτων, που εδρεύουν στη χώρα μας και κινούνται με βάση τις εντολές που παίρνουν από τις κεφαλές των κυκλωμάτων, που  δρουν από το τουρκικό έδαφος.

Διακίνηση μεταναστών: Ένας νεκρός, 15 τραυματίες

Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ του alphafreepress.gr, μόνο σε δύο ημέρες, ο απολογισμός των μυστικών διακινήσεων παράτυπων μεταναστών στα ενδότερα της χώρας, είχε ως αποτέλεσμα έναν νεκρό οδηγό-διακινητή και 15 τραυματίες παράτυπους μετανάστες, που μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία μετά από τροχαία  δυστυχήματα. Το θανατηφόρο δυστύχημα συνέβη  στην επαρχιακή οδό Μουσθένης – Σιδηροχωρίου Καβάλας. Μια  περιπολία του Αστυνομικού Τμήματος Παγγαίου, εντόπισε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, να έχει ανατραπεί εντός ρέματος.

Νεκρός ο οδηγός-διακινητής

Από το τροχαίο δυστύχημα, όπως προέκυψε,  είχε τραυματισθεί  θανάσιμα ο οδηγός του οχήματος, καθώς επίσης τραυματίσθηκαν και άλλοι τρεις  αλλοδαποί που επέβαιναν σε αυτό. Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας,  ο οδηγός, μαζί με έναν από τους αλλοδαπούς επιβάτες, ο οποίος συνελήφθη, μετέφεραν με το παραπάνω όχημα, παράνομα, στην ενδοχώρα τους άλλους δύο αλλοδαπούς – μη νόμιμους μετανάστες.

Οι τρεις τραυματίες (συνοδηγός-διακινητής και δύο διακινούμενοι) μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Καβάλας. Σημειώνεται  από την Αστυνομία ότι οι συλληφθέντες οδηγοί – διακινητές,  στερούνταν άδεια ικανότητας οδηγήσεως.

12 τραυματίες

 

Οι άλλοι δώδεκα παράτυποι μετανάστες,  τραυματίστηκαν  στην Εθνική οδό Ορμενίου – Αρδανίου. Εκεί, ο οδηγός του οχήματος, ενός αγροτικού, που μετέφερε  συνολικά 17 αλλοδαπούς,  δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης των αστυνομικών  του Τμήματος Συνοριακής φύλαξης Σουφλίου και ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ έξωθεν του οικισμού Αγνάντιας, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη σε παρακείμενο χείμαρρο. Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίσθηκαν δώδεκα διακινούμενοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης για νοσηλεία. Στη  άλλη περίπτωση, το ίδιο διήμερο,   σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε αλλοδαπό -διακινητή οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου.

Δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Τελικά, στην παλαιά Εθνική Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής (διασταύρωση οικισμού Παλλαδίου) το όχημα εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Άμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον οδηγό – διακινητή, ενώ κατά τον έλεγχο στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαπίστωσαν ότι μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα, επτά μη νόμιμους μετανάστες.

Τρεις συλλήψεις

Επίσης, συνελήφθησαν  στους νομούς Ξάνθης και Καβάλας, απ ό αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Καβάλας τρεις διακινητές που μετέφεραν στην ενδοχώρα, παράτυπους μετανάστες.

Δείτε ακόμη

Νέα μέτρα από σήμερα Δευτέρα στην Αττική: Η καθημερινότητα για τις επόμενες 15 μέρες
Κατέληξε 84χρονη στην Κρήτη – Στους 339 οι νεκροί
Πρέβεζα: Για ένα παλιό αυτοκίνητο πυροβόλησε τον αδερφό του και τον καφετζή

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις