Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης – Καρδίτσα: Στους πληγέντες ο πρωθυπουργούς, για την αποτίμηση των καταστροφών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης – Καρδίτσα: Στους πληγέντες ο πρωθυπουργούς, για την αποτίμηση των καταστροφών

Μητσοτάκης - Καρδίτσα: Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στις συναντήσεις του κ. Μητσοτάκη με τους τοπικούς φορείς θα γίνει αποτίμηση των ζημιών και θα αναλυθούν τα μέτρα και το σχέδιο αποκατάστασης.

Μητσοτάκης – Καρδίτσα: Στην Καρδίτσα πάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να δει τις μεγάλες ζημιές μετά την κακοκαιρία «Ιανός». O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί τις επόμενες ημέρες, πριν από τη Συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στην Καρδίτσα. Στις συναντήσεις του με τους τοπικούς φορείς θα γίνει αποτίμηση των ζημιών και θα αναλυθούν τα μέτρα και το σχέδιο αποκατάστασης. Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα εξαιτίας του Μεσογειακού κυκλώνα, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι από το Σάββατο, με εντολή του κ. Μητσοτάκη μεταβαίνουν στις πληγείσες περιοχές ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας και ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης. Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «πρώτο μέλημα των προσπαθειών είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής».

Ιανός: Η Καρδίτσα μετρά τις πληγές της

Τεράστια είναι η καταστροφή στο Μουζάκι Καρδίτσας όπου συνεχίζει να η 43χρονη γυναίκα καθώς το αυτοκίνητο της παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά κατά το πέρασμα του Ιανού. Ο κ. Φάνης Στάθης, δήμαρχος Μουζακίου μίλησε στην εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο” και τόνισε ότι πρόκειται για μια βιβλική καταστροφή για το δήμο, ενώ για την γυναίκα είπε πως όπως δείχνουν τα πράγματα έχει χαθεί μια ανθρώπινη ζωή. Αναφερόμενος στις υποδομές, επισήμανε ότι έχουν σχεδόν διαλυθεί σε μεγάλο μέρος του δήμου.

Στα ορεινά υπάρχουν μεγάλα προβλήματα γιατί έχουν κοπεί γέφυρες και έξι χωριά είναι αποκομμένα. Τα χωριά δεν έχουν ούτε νερό ούτε ρεύμα και ο δήμαρχος εξέφρασε ανησυχία για τους κατοίκους αυτών των χωριών αναφέροντας για παράδειγμα τους νεφροπαθείς που ζουν εκεί και όσους χρειάζονται φάρμακα. Ρεύμα όμως δεν υπάρχει ούτε στην πόλη του Μουζακίου. Παρά το γεγονός ότι η πόλη ηλεκτροδοτήθηκε για λίγη ώρα, στη συνέχεια έπεσε η τάση και δυστυχώς και πάλι δεν υπάρχει ρεύμα σε όλη την πόλη, είπε ο δήμαρχος.

Τρεις νεκροί

Τα ορμητικά νερά άφησαν πίσω τους τρεις νεκρούς, μια γυναίκα στα Φάρσαλα, έναν άνδρα στην Καρδίτσα και τον 62χρονο κτηνοτρόφο από την Καστανιά.

Δείτε ακόμη

Ιανός: Επίδομα 5.000 έως 8.000 ευρώ και αποζημιώσεις σε αγρότες – Τα μέτρα για τους πληγέντες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις