Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τζήμερος – Καραμέρος: Το tweet, η Μπαλού και η καταδίκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζήμερος – Καραμέρος: Το tweet, η Μπαλού και η καταδίκη

Τζήμερος - Καραμέρος: Η καταδίκη, που έγινε γνωστή από... ανάρτηση του κ. Τζήμερου στο Facebook, αφορά στο tweet του κ. Καραμέρου το 2017.

Τζήμερος – Καραμέρος: Σε 8 μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδίκασε το δικαστήριο τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη βορείου τομέα Αττικής Γιώργο Καραμέρο, για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης εις βάρος του προέδρου του κόμματος “Δημιουργία Ξανά”, Θάνου Τζήμερου. Η απόφαση, γνωστοποιήθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος. “Το δικαστήριο δέχθηκε ότι το περιώνυμο γρονθοκόπημα στην Μπαλού ουδέποτε συνέβη, ο Καραμέρος επινόησε αυτή την ιστορία για να με πλήξει πολιτικά, και τον καταδίκασε. Για λύπηση ήταν και η Μπαλού που ήρθε ως μάρτυς και προσπαθούσε η έρμη να περιγράψει το τι της συνέβη”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΞ.

Η καταδίκη, που έγινε γνωστή από… ανάρτηση του κ. Τζήμερου στο Facebook, αφορά στο tweet του κ. Καραμέρου το 2017, σύμφωνα με το οποίο ο πρώτος, γρονθοκόπησε την περιφερειακή σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Αττικής, Αλεξάνδρα Μπαλού, στη διάρκεια του περιφερειακού συμβουλίου. «Ο Θάνος Τζήμερος γρονθοκόπησε μόλις στο Περιφερειακό συμβούλιο την Περιφερειακή σύμβουλο του ΚΚΕ Αλεξάνδρα Μπαλού αφού πρώτα έσκισε αφίσες», έγραψε στο Twitter ο κ. Καραμέρος, για να συμπληρώσει λίγη ώρα αργότερα πως «το Περιφερειακό συμβούλιο αποφάσισε την αποβολή του Θάνου Τζήμερου μετά την βιαιοπραγία του εναντίον της Αλεξάνδρας Μπαλού. Επικίνδυνος».

Είχε ξεσηκωθεί “θύελλα”

Το θέμα είχε πάρει διαστάσεις… θρίλερ, με τον Θάνο Τζήμερο να αρνείται από την αρχή κάθε κατηγορία. Ανακοίνωση για το περιστατικό δεν παρέλειψε να εκδώσει και η τότε περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, σημειώνοντας: «Η επίθεση του Περιφερειακού Συμβούλου Θάνου Τζήμερου κατά της Περιφερειακής Συμβούλου της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής” Αλεξάνδρας Μπαλού, είναι απολύτως καταδικαστέα. Και παράλληλα η απαράδεκτη αυτή ενέργεια αποκαλύπτει τη συνειδητή προσπάθεια καταβαράθρωσης του κύρους του κορυφαίου συλλογικού δημοκρατικού οργάνου της Περιφέρειας, του Περιφερειακού Συμβουλίου. Καμία αιτιολογία δεν υπάρχει για ενέργειες εκφασισμού της δημόσιας ζωής».

Το βίντεο ωστόσο που κυκλοφόρησε στα ΜΜΕ, δείχνει μια… ομάδα ανθρώπων να την “πέφτουν” στον κ. Τζήμερο

Ο ΣΥΡΙΖΑ τον χαρακτήριζε ‘επικίνδυνο’

«Ο κ. Τζήμερος δεν είναι γραφικός, είναι επικίνδυνος», τόνιζε η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωση. Στη δήλωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Θάνος Τζήμερος ήταν γνωστός, μέχρι πρότινος, για τις αντικομμουνιστικές, ακροδεξιές και παραληρηματικές δηλώσεις του, με τις οποίες προσπαθούσε εναγωνίως να τραβήξει επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας… Με τη σημερινή, βίαιη επίθεσή του εναντίον της Περιφερειακής Συμβούλου Αττικής, Αλ. Μπαλού, ξεπερνά πλέον κάθε όριο, και αποδεικνύει την πραγματική ιδεολογία του». «Ο κ. Τζήμερος δεν είναι γραφικός, είναι επικίνδυνος».

Τζήμερος: Δεν χτύπησα και δεν χαστούκισα κανέναν, με χτύπησαν

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Θάνος Τζήμερος υποστήριζε ότι ο ίδιος είναι το θύμα και όχι ο θύτης. «Δεν χτύπησα και δεν χαστούκισα κανέναν.  Στο ΚΚΕ είναι και τραμπούκοι και συκοφάντες. Είναι επικίνδυνο να ζεις σε μια σοβιετοκρατούμενη χώρα», είχε πει μεταξύ άλλων, προσθέτοντας πως «το μόνο που έκανα ήταν να αντισταθώ στους προπηλακισμούς τους». Ο  κ. Τζήμερος είπε ότι μαζί με την κυρία Μπαλού ήταν πολλά στελέχη του ΚΚΕ τα οποία κινήθηκαν εναντίον του και πρόσθεσε ότι αν βρεθεί και προβληθεί το video θα γίνει αντιληπτό από όλους ότι ο ίδιος δεν επιτέθηκε σε βάρος της κυρίας Μπαλού.

Αλεξάνδρα Μπαλού: Είναι υστερικό φασιστοειδές

Το στέλεχος του ΚΚΕ σε δηλώσεις που έκανε χαρακτήρισε «υστερικό φασιστοειδές» τον κ. Τζήμερο, επέμεινε ότι την χτύπησε και μια και δυο φορές και πρόσθεσε ότι ο επικεφαλής της κίνησης «Δημιουργία Ξανά» έσκισε τις αφίσες των εργαζομένων γιατί είναι εχθρός τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις