Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Λιάκος – Μόρια: Να οργανώσουμε τη νομική υπεράσπιση των Αφγανών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λιάκος – Μόρια: Να οργανώσουμε τη νομική υπεράσπιση των Αφγανών

Λιάκος - Μόρια: Σύμφωνα με τον ίδιο «είναι και δημοκρατικό και ανθρωπιστικό καθήκον».

Λιάκος – Μόρια: Ο καθηγητής Αντώνης Λιάκος τάσσεται υπέρ των νεαρών Αφγανών που έβαλαν φωτιά στον καταυλισμό στη Μόρια και υποστηρίζει πως θα πρέπει να οργανωθεί νομική υπεράσπισή τους και να μην τους εγκαταλείψουν στα χέρια του Χρυσοχοΐδη. Μάλιστα ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως και ο ίδιος αν ήταν νέος και έφτανε στη Μόρια, θα έκανε το ίδιο, θα έβαζε φωτιά στον καταυλισμό. «Αν ήμουν 16-17 χρονώ, είχα περάσει από χίλια μύρια κύματα για να φτάσω σε ευρωπαϊκή γη της επαγγελίας και βρισκόμουν στην κόλαση της Μόριας, κι εγώ φωτιά θα έβαζα. Να μην αφήσουμε ανυπεράσπιστους τους Αφγανούς νεαρούς πρόσφυγες. Να οργανώσουμε τη νομική τους υπεράσπιση. Να μην τους εγκαταλείψουμε στα χέρια του Χρυσοχοϊδη. Είναι και δημοκρατικό και ανθρωπιστικό καθήκον», έγραψε ο κ.Λιάκος στο facebook.

Αν ήμουν 16-17 χρονώ, είχα περάσει από χίλια μύρια κύματα για να φτάσω σε ευρωπαϊκή γη της επαγγελίας και βρισκόμουν…

Julkaissut Antonis Liakos Keskiviikkona 16. syyskuuta 2020

Η ανάρτηση του Λιάκου που προκάλεσε αντιδράσεις

Νωρίτερα τον Φλεβάρη, ο ιστορικός και μέλος της της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αντώνης Λιάκος, υποστήριξε – προκαλώντας αντιδράσεις – πως προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πληθυσμιακή κατάρρευση της χώρας, υπάρχει ανάγκη για τουλάχιστον ένα εκατομμύριο πρόσφυγες. Πρόσθεσε δε ότι αυτό που θα έπρεπε να απασχολεί τις Αρχές είναι ο τρόπος ενσωμάτωσης και στέγασης. «Αν αυτή η κυβέρνηση είχε δυο δράμια μυαλό και λιγότερες ιδεολογικές αγκυλώσεις, θα έπρεπε να χρησιμοποιεί μια άλλη γλώσσα, θα έπρεπε να προετοιμάζει τον κόσμο, θα έπρεπε να παίρνει θετικά μέτρα που διδάσκουν με παράδειγμα. Κάνει ακριβώς τα αντίθετα. Είναι μια κυβέρνηση με φάτσα Μητσοτάκη και ψυχή Σαμαρά», είχε γράψει.

Μόρια: 6 συλλήψεις για τον εμπρησμό

Την Τρίτη η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στα ίχνη των 6 νεαρών Αφγανών (ανάμεσα τους και 2 ανήλικοι), οι οποίοι κατηγορούνται πως έβαλαν τις φωτιές στο ΚΥΤ της Μόριας με αποτέλεσμα την καταστροφή του καταυλισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναγνωρίστηκαν από μάρτυρα για τις συμπλοκές και τους εμπρησμούς, ενώ παράλληλα συνδυάστηκε βιντεοληπτικό υλικό από social media και Facebook, το οποίο δείχνει κάποιους νεαρούς με χαρτόνια να βάζουν φωτιά σε χόρτα, σε εξωτερικό χώρο του ΚΥΤ Μόριας.

Την Τετάρτη οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης οι τέσσερις από τους έξι συλληφθέντες για τον εμπρησμό του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης στη Μόρια. Οι άλλοι 2 είναι ανήλικοι και κρατούνται στη Θεσσαλονίκη. Ο εισαγγελέας τους απήγγειλε κατηγορίες για εμπρησμό σε βαθμό κακουργήματος και σύστασης εγκληματικής ομάδας σε βαθμό πλημμελήματος. Και οι τέσσερις ζήτησαν προθεσμία και θα απολογηθούν το ερχόμενο Σαββάτο. Οι δυο ανήλικοι 17 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν για την ίδια υπόθεση, αναμένεται τις επόμενες μέρες να μεταφερθούν στη Μυτιλήνη αν και η διαδικασία για αυτούς έχει διαχωριστεί, αφού ισχύει η περί ανηλίκων νομοθεσία.

Ντοκουμέντο από τους εμπρησμούς

Δείτε ακόμη

Η Ελλάδα έχει ανάγκη τουλάχιστον ένα εκατομμύριο πρόσφυγες – Η ανάρτηση του Αντώνη Λιάκου

Μετά το 1 εκ. πρόσφυγες που έχει ανάγκη η Ελλάδα, ο Λιάκος τα βάζει με τον Ιερώνυμο που πήγε Έβρο!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις