Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νεκροί Ελλάδα – κορονοϊός: Κατέληξε γυναίκα από την Ορεστιάδα
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκροί Ελλάδα – κορονοϊός: Κατέληξε γυναίκα από την Ορεστιάδα

Νεκροί Ελλάδα - κορονοϊός: Κώδωνας του κινδύνου για νέα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό στην Αττική μετά τα επιδημιολογικά στοιχεία των τελευταίων ωρών.

Νεκροί Ελλάδα – κορονοϊός: Όλο και αυξάνονται τα θύματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Τελευταίο θύμα είναι μία γυναίκα 83 ετών με καταγωγή από την Ορεστιάδα η οποία διαγνώστηκε με κορωνοϊό και εισήχθη στην κλινική Covid του Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης στις 12 Σεπτεμβρίου. Από χθες, οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να διασωληνωθεί και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου κατέληξε στις 11:56 το πρωί. Η 83χρονη έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.
Μετά τον θάνατό της, οι νεκροί στην Ελλάδα ανέρχονται σε 322.

Σύψας: Αναμφίβολα έρχεται lockdown στην Αττική, αν συνεχίσουμε έτσι

Χρονικό περιθώριο 10 έως 15 ημερών να αποδώσουν τα νέα μέτρα που έχουν επιβληθεί στην Αττική, δίνουν οι επιστήμονες. Όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας, μετά από αυτό το διάστημα και αν διαπιστωθεί ότι η κατάσταση στην Αττική δεν έχει βελτιωθεί, “τότε πάμε αναμφίβολα για lockdown”. “Αν χρειαστεί lockdown θα γίνει. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση στην Αττική τότε πάμε αναμφίβολα για lockdown. Τα μέτρα θα χρειαστούν μια εβδομάδα δέκα ημέρες για να αποδώσουν. Αν δεν αποδώσουν τότε το επόμενο βήμα είναι ο περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών”. Ο κ. Σύψας εξήγησε ότι ένα νέο lockdown θα είναι μικρότερης διάρκειας και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες “να τηρούν τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια. Είναι ο καιρός για να το κάνουμε, όχι για να είμαστε χαλαροί. Τα πράγματα σοβαρεύουν”, είπε.

“Η κατάσταση δεν εξελίσσεται καλά και αυτό φαίνεται κυρίως στις διασωληνώσεις”

Ο κ. Σύψας εκτίμησε ότι η κατάσταση δεν εξελίσσεται καλά. “Η ανοδική τάση της επιδημίας είναι πολύ έντονη και αυτό φαίνεται κυρίως στις διασωληνώσεις” είπε και συμπλήρωσε: “Αν αφήσουμε αυτή την κατάσταση να συνεχίζεται χωρίς δραστικά μέτρα, τότε θα πιεστεί πολύ το σύστημα Υγείας. Δεν θέλουμε να ξεφύγει η επιδημία”.

“Όσον αφορά την επιδημία ισχύει το “ποτέ μη λες ποτέ”” ήταν η χαρακτηριστική φράση του κ. Σύψα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις