Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κλοπή υπηρεσιακού όπλου – Εξάρχεια: Βρήκαν τον δράστη, αλλά…
ΕΛΛΑΔΑ

Κλοπή υπηρεσιακού όπλου – Εξάρχεια: Βρήκαν τον δράστη, αλλά…

Κλοπή υπηρεσιακού όπλου - Εξάρχεια: Ωστόσο, αν και η  μεγάλη κινητοποίηση των αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας, έφερε τον δράστη της αρπαγής του όπου της αστυνομικού στα χέρια τους, το υπηρεσιακό όπλο δεν έχει βρεθεί.

Κλοπή υπηρεσιακού όπλου – Εξάρχεια: Ο δράστης συνελήφθη, το υπηρεσιακό όπλο της υπαστυνόμου αγνοείται. Ένας Μαροκινός, κάτοχος συριακού διαβατηρίου, συνελήφθη από την Αστυνομία, ως ο δράστης της αρπαγής του υπηρεσιακού όπλου γυναίκας υπαστυνόμου, μέσα από  σταθμευμένο στη διασταύρωση των οδών Ναυαρίνου και Ιπποκράτους, υπηρεσιακό, επίσης αυτοκίνητο.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ωστόσο, αν και η  μεγάλη κινητοποίηση των αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας, έφερε τον δράστη της αρπαγής του όπου της αστυνομικού στα χέρια τους, το υπηρεσιακό όπλο δεν έχει βρεθεί ακόμη καθώς ο ίδιος, φέρεται να είπε στην ανάκρισή του ότι το πούλησε σε άγνωστο άτομο.

Ενώ λοιπόν, η έρευνα της  Αστυνομίας συνεχίζεται για την ανεύρεση του υπηρεσιακού όπλου, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί που ανέλαβαν τη σοβαρή υπόθεση, κατάφεραν να φθάσουν στον δράστη μέσα από την εικόνα του, όπως είχε αποτυπωθεί από κάμερα ασφαλείας τη στιγμή που έκλεβε την τσάντα από το πίσω κάθισμα του οχήματος. Η πεντακάθαρη εικόνα συγκρίθηκε με φωτογραφίες σεσημασμένων για κλοπές- διαρρήξεις, που δρουν στο κέντρο της Αθήνας και κάποια στιγμή ταυτοποιήθηκε με   του Μαροκινού. Η ταυτοποίησή του πια ήταν εύκολη υπόθεση, καθώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Alphafreepress, καθώς ο Μαροκινός ήταν σεσημασμένος για κλοπές στο παρελθόν από την Αστυνομία.

Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε η αναζήτησή του και τελικά εντοπίστηκε κάπου στην Πλατεία Βάθη και προσήχθη στα γραφεία της Ασφάλειας. Πλέον, η αναζήτηση του υπηρεσιακού όπλου, γίνεται με βάση όσα δήλωσε ο ίδιος για το άτομο το οποίο το έχει τώρα στην κατοχή του.

Μεσημέρι Δευτέρας

Η κλοπή του όπλου, καταγράφηκε το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, όταν η υπαστυνόμος που ανήκε έως εκείνη την ημέρα στη Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων Προσώπων και κατά καιρούς έπαιρνε μέρος ενισχυτικά και στη φρουρά του πρωθυπουργού και άλλων. Σύμφωνα με τι ίδιες πληροφορίες του Alphafrrepress, εκείνη την ημέρα, λίγο πριν τελειώσει η βάρδιά της, κατευθύνθηκε με οδηγό του υπηρεσιακού οχήματος έναν ανθυπαστυνόμο της ίδιας υπηρεσίας, στην Ιπποκράτους.

Ο οδηγός στάθμευσε το όχημα,  η υπαστυνόμος- έχει λάβει τους βαθμούς λόγω χρόνου υπηρεσίας- άφησε την τσάντα με το όπλο στο πίσω κάθισμα και οι δύο κατευθύνθηκαν σε κοντινό σουβλατζίδικο, αφήνοντας επίσης το αυτοκίνητο ξεκλείδωτο! Τα ελάχιστα λεπτά που μεσολάβησαν ο Μαροκινός δράστης, που είδε τις κινήσεις τους, χωρίς να γνωρίζει ότι είναι αστυνομικοί, άρπαξε την τσάντα και διέφυγε. Όταν αντελήφθη ότι μέσα είχε και όπλο το πούλησε για να πάρει χρήματα, είπε.

Δικογραφία και διοικητική έρευνα

Σε βάρος της υπαστυνόμου σχηματίστηκε δικογραφία για πλημμελή φύλαξη του υπηρεσιακού όπλου, συνελήφθη τυπικά και με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερη με τον ορισμό τακτικής δικάσιμου. Παράλληλα οι επικεφαλής της υπηρεσίας της, τη μετέθεσαν σε άλλη «νεκρή» υπηρεσία και σε βάρος της διέταξαν διοικητική έρευνα.

Πριν από δύο χρόνια, Χιλιανός που συνελήφθη μαζί με συνεργούς του για κλοπές στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», απεδείχθη ότι ήταν και ο δράστης κλοπής επίσης υπηρεσιακού όπλου από αστυνομικό στην οδό Μητροπόλεως την ώρα που ο τελευταίος συνέτρωγε με παρέα και είχε κρεμάσει το τσαντάκι με το πιστόλι στην καρέκλα. Εν τέλει κι αυτός του είχε πουλήσει και το όπλο εκείνο βρέθηκε στα χέρια άλλου κακοποιού ο οποίος συνελήφθη στην περιοχή του Νέου Κόσμου…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις