Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ραλλία για Τσίπρα: “Είναι η έμπνευση μας, δίνει νόημα στην επιθυμία μου για μία άλλη κοινωνία”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ραλλία για Τσίπρα: “Είναι η έμπνευση μας, δίνει νόημα στην επιθυμία μου για μία άλλη κοινωνία”

Ραλλία για Τσίπρα: Είναι η έμπνευση μας, δίνει νόημα στην επιθυμία μου για μία άλλη κοινωνία.

Ραλλία για Τσίπρα: Με τα καλύτερα λόγια μιλάει για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, η βουλευτής του κόμματος, Ραλλία Χρηστίδου.

Σε ανάρτησή της στα social media, η Ραλλία Χρηστίδου αναφέρει χαρακτηριστικά:

«ΑΥΤΟΣ είναι ο Πρόεδρος μας. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Ο μοναδικός Ηγέτης. Αυτός είναι η Έμπνευση μας, η Ελπίδα εκείνων που έχουν μάθει να αγωνίζονται με το κεφάλι ψηλά, που δίνουν τον Αγώνα της Ζωής με Αξιοπρέπεια. Αυτός είναι ο Πρόεδρός μου. Αυτός είναι η αιτία που κοινωνικοποιήθηκα πολιτικά στα 28 μου, χωρίς να είμαι παιδί του κομματικού σωλήνα. Αυτός είναι o Πρόεδρος που δίνει νόημα στην επιθυμία μου για μία Άλλη Κοινωνία που θα δημιουργήσει μια νέα σχέση με την πολιτική. Αυτός είναι ο Αλέξης Τσίπρας».

«Όταν μου ανοίγεται ένας νέος ορίζοντας, αφοσιώνομαι σε αυτόν. Είναι σαν να ερωτεύομαι από την αρχή. Έχω πολύ μεγάλο ενθουσιασμό και σαφώς θέλω να αφοσιωθώ στο καινούργιο αυτό πεδίο. Επιθυμώ να το φέρω εις πέρας και να πάρω βαθμό άριστα», είχε επισημάνει σε παλαιότερη συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ραλλία Χρηστίδου.

Εκλεχτήκατε στον Β3 Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πώς αισθάνεστε με αυτή την εξέλιξη; Το βλέπετε ως μια δικαίωση μετά το γεγονός ότι δεν εκλεχτήκατε στην ευρωβουλή;

Αισθάνομαι πολύ συγκινημένη, αλλά το κοιτάζω λίγο αποστασιοποιημένα ακόμα, δεν έχω συνειδητοποιήσει την επιτυχία αυτή. Ήταν ένας προσωπικός και έντιμος αγώνας. Αγωνίστηκα πολύ και γιατί είχα δώσει υπόσχεση στους ανθρώπους που με ψήφισαν στις ευρωεκλογές -γύρω στις 63 χιλιάδες ψυχές- ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι πιο πολύ για εκείνους που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και, φυσικά, για τον πρόεδρό μας, τον Αλέξη Τσίπρα. Νιώθω λοιπόν αφενός πραγματικά δικαιωμένη και αφετέρου ότι είναι μια συλλογική επιτυχία γιατί θεωρώ ότι αγωνιστήκαμε όλοι μαζί. Και η βάση, ο κόσμος δηλαδή που με εμπιστεύτηκε, και εγώ η ίδια γιατί πολύ απλά αισθάνομαι μέρος αυτού του συνόλου.

Πιστεύετε ότι οι γυναίκες πρέπει να συμμετέχουν περισσότερο στα κοινά;

Προφανώς πρέπει να συμμετέχουν περισσότερο. Δυστυχώς συνεχίζει η υποεκπροσώπηση, θεωρώ ότι είναι άδικο γιατί πολύ απλά αφήνεις το μισό και παραπάνω μέρος του πληθυσμού αναξιοποίητο. Νομίζω ότι οι γυναίκες πρέπει να τολμήσουν περισσότερο, να βγουν μπροστά και να διεκδικήσουν θέσεις ευθύνης και λήψης αποφάσεων. Γενικά να διεκδικήσουν τη θέση τους στη δημόσια σφαίρα. Οι γυναίκες δεν πρέπει να αισθάνονται ότι είναι πολιτικά αναρμόδιες, αλλά πως μπορούν να καταφέρουν πολλά πράγματα.

Ποια θα είναι η κοινοβουλευτική σας ατζέντα;

Σίγουρα με ενδιαφέρουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, ατομικά και κοινωνικά-εργασιακά. Ενδεχομένως να ασχοληθώ και με κάποια ζητήματα πολιτισμού στο πλαίσιο της μουσικής περισσότερο, γιατί δυστυχώς σε αυτή τη χώρα ως και σήμερα η μουσική είναι η πιο ριγμένη από όλες τις τέχνες.

Από ποια άποψη;

Είναι μια πολύ μεγάλη και παλιά συζήτηση αυτή. Ένα πρώτο πράγμα, που σίγουρα θα συμφωνήσει μεγάλο κομμάτι των μουσικών αυτής της χώρας, είναι ότι η μουσική δεν χαίρει κοινωνικής εκτίμησης. Η διαβάθμιση, δηλαδή, των σπουδών δεν είναι αυτή που θα έπρεπε. Προσωπικά θεωρώ ότι ένας άνθρωπος ο οποίος αποφασίζει να σπουδάσει και να πάρει πτυχίο ή δίπλωμα μουσικής πρέπει να ανήκει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Δηλαδή, πρέπει να αναβαθμιστούν οι τίτλοι σπουδών. Βέβαια πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα, χρειάζεται μεγάλη συζήτηση και προσπάθεια, αλλά δεν σου κρύβω ότι το έχω πολύ στο πίσω μέρος του μυαλού μου -και στο μπροστινό μέρος φυσικά.

Τι θα κάνετε με την καλλιτεχνική σας καριέρα; Θα μπορέσετε να τα συνδυάσετε και τα δυο;

Το πρώτο που ξέρω για τον εαυτό μου είναι ότι δεν έχω κάνει τίποτα με όρους καριέρας. Δεν κοίταγα, δηλαδή, ούτε τη μουσική ούτε το τραγούδι ως επάγγελμα, το ίδιο και την πολιτική, δεν την κοιτάζω ως επάγγελμα. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Το δεύτερο είναι ότι ακριβώς επειδή η πολιτική έχει να κάνει με ένα πεδίο που ορίζεται από την προσφορά και την ευθύνη, είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούν να συνδυαστούν κάποια πράγματα μαζί. Ο καθένας μπορεί να το καταλάβει αυτό. Όταν μου ανοίγεται ένας νέος ορίζοντας, αφοσιώνομαι σε αυτόν. Είναι σαν να ερωτεύομαι από την αρχή. Έχω πολύ μεγάλο ενθουσιασμό και σαφώς θέλω να αφοσιωθώ στο καινούργιο αυτό πεδίο. Θέλω να το φέρω εις πέρας και να πάρω βαθμό άριστα.

https://www.facebook.com/ralliachristidou/posts/10157310956981890

Δείτε ακόμη

Εξώδικο της Ραλλίας Χρηστίδου σε δημοσιογράφο – Ανήρτησε… fake εικόνα

Δήλωση “ντροπή” από τη Ραλλία του ΣΥΡΙΖΑ – Για τους νεκρούς της Marfin

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις