Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης Κορσική: Συνάντηση με Μακρόν σήμερα, στη MED7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης Κορσική: Συνάντηση με Μακρόν σήμερα, στη MED7

Μητσοτάκης Κορσική: Στην Κορσική μεταβαίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συμμετάσχει στην Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη (MED7).

Μητσοτάκης Κορσική: Στην σύνοδο των χωρών του Νότου (MED7) θα παραβρεθεί την Πέμπτη 10/9 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος είχε το απόγευμα της Τετάρτης τηλεδιάσκεψη με Μισέλ, Μέρκελ και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες με επίκεντρο την Τουρκία και την σύνοδο κορυφής, θα μεταβεί αύριο το μεσημέρι στην Κορσική, προκειμένου να συμμετάσχει στην Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη. Πριν την έναρξη της MED7 θα συναντηθεί στις 4 το απόγευμα με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. Στην ατζέντα των θεμάτων των δύο ανδρών θα είναι τα εξοπλιστικά και η προκλητικότητα της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.

Μητσοτάκης: Τηλεδιάσκεψη τώρα με Μισέλ, Μέρκελ και Ευρωπαίους ηγέτες

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού έχει ως εξής:

15:00 (τοπική ώρα) Συνάντηση με εκπροσώπους της ελληνικής Κοινότητας Cargese της Κορσικής
16:00 Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Emmanuel Macron
17:30 Συμμετοχή του Πρωθυπουργού στην Ολομέλεια της Μεσογειακής Διάσκεψης που διεξάγεται υπό την προεδρία του κ. Macron
19:30 Κοινή συνέντευξη τύπου
20:45 Επίσημο δείπνο.

Το βράδυ της Τετάρτης με ένα σύντομο αλλά εύγλωττο tweet, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης στην Ελλάδα και τους πρόσφυγες στη Λέσβο, που επλήγησαν από τη μεγάλη φωτιά στη δομή φιλοξενίας στη Μόρια και ενημέρωσε για τη συνάντηση με τον Ελληνα πρωθυπουργό. «Η φωτιά στη δομή φιλοξενίας στη Λέσβο είναι ένα επιπλέον δράμα στους χιλιάδες μετανάστες, που ήδη βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Η Γαλλία θα είναι για μια ακόμη φορά παρούσα στο ραντεβού με την αλληλεγγύη για την Ελλάδα. Θα συναντήσω αύριο τον Κυριάκο Μητσοτάκη»

Δείτε ακόμη

Άρθρο Μητσοτάκη σε Times, FAZ και Le Monde: Αν η Τουρκία δεν λογικευτεί, μόνη λύση οι κυρώσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις