Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

22

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δένδιας – Σακελλαροπούλου: Συνάντηση με φόντο την Ανατολική Μεσόγειο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας – Σακελλαροπούλου: Συνάντηση με φόντο την Ανατολική Μεσόγειο

Δένδιας - Σακελλαροπούλου: Για την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο μίλησαν σήμερα ο Νίκος Δένδιας και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Δένδιας – Σακελλαροπούλου: Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερινα Σακελλαροπούλου είχε το πρωί της Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προκειμένου να την ενημερώσει τόσο για την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο όσο και για τις συμφωνίες της Ελλάδας για την χάραξη ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο. «Οι συμφωνίες αυτές αναδεικνύουν τον ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή.

Μαζί με την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ δεν ξέρω αν άλλη χώρα έχει κάνει τρεις συμφωνίες σε έναν χρόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών, ενώ σχετικά με την προκλητικότητα της Τουρκίας είπε ότι «προσεγγίζει σημεία παραλογισμού». «Η Ελλάδα εκπμέμπει σοβαρότητα και ανάγκη τήρησης της διεθνής νομιμότητας. Κρίμα που έχουμε γείτονα που δεν αντιμετωπίζει το θέμα με την ίδια άποψη» κατέληξε ο Νίκος Δένδιας.

«Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εθνική κυριαρχία»

Από την πλευρά της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έκανε λόγο για ένα «κύμα κλιμακούμενων προκλήσεων από την πλευρά της Τουρκίας». «Παραγνωρίζοντας τους κανόνες τους διεθνούς δικαίου δυναμιτίζει την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο με εμπρηστικές δηλώσεις και προκλητικές κινήσεις. Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εθνική κυριαρχία», τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Δεν μπορεί να γίνει διάλογος με προκλήσεις. Η πλευρά που έχει οδηγήσει στην κλιμάκωση πρέπει να προχωρήσει και στην αποκλιμάκωση. Η κυβέρνηση με τη στάση της έχει προκαλέσει κύμα συμπαράστασης των ελληνικών θέσεων και αποδοκιμασίας των τουρκικών θέσεων. Η Ελλάδα σε συνεργασία με τους συμμάχους της θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα», είπε κλείνοντας η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Δείτε ακόμη
Στο ΕΛΚ θέτει την τουρκική προκλητικότητα ο Μητσοτάκης
Βορίδης: “Ο Ερντογάν δεν έχει κερδίσει ούτε μισό πόντο στην Ανατολική Μεσόγειο”
Μητσοτάκης: Πολύ επικίνδυνη ασθένεια ο κορoνοϊός – Παράνοια η άρνηση της μάσκας
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις