Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

07

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Δώρο Χριστουγέννων 2020: Τι γίνεται με όσους είναι σε αναστολή
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δώρο Χριστουγέννων 2020: Τι γίνεται με όσους είναι σε αναστολή

Δώρο Χριστουγέννων 2020: Πώς θα καταβληθεί στους μισθωτούς σε αναστολή το Δώρο Χριστουγέννων - Πώς θα υπολογιστεί φέτος το ποσό.

Δώρο Χριστουγέννων 2020: Τον τρόπο που θα καταβληθεί φέτος το Δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους που έχουν μπει σε αναστολή ορίζεται στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε αργά χθες, Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, στη Βουλή. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο νομοσχέδιο, το κράτος θα πληρώνει το τμήμα του Δώρου που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα της αναστολής της σύμβασης εργασίας.

Το ποσό θα υπολογίζεται με βάση την αποζημίωση ειδικού σκοπού, δηλαδή τα 534 ευρώ ανά μήνα. Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Εργασίας, λόγω του ότι το Δώρο Χριστουγέννων θα δίνεται με βάση τα 534 ευρώ, οι σχετικές διαδικασίες θα είναι πιο εύκολες σε σχέση με την καταβολή του Δώρου Πάσχα και οι επιχειρήσεις δεν θα μπορούν να δηλώνουν ανακριβή στοιχεία για τους μισθούς των εργαζόμενων.

Τι γίνεται με όσους είναι σε αναστολή πάνω από 2 ή 3 μήνες

Όσοι εργαζόμενοι μπήκαν σε αναστολή, ιδιαίτερα για όσους τέθηκαν σε αναστολή πάνω από 2 ή 3 μήνες εντός του 8μηνου Μάιος – Δεκέμβριος τα χρήματα που θα πάρουν θα είναι λιγότερα. Και αυτό διότι το Δώρο θα υπολογιστεί για τους μήνες της αναστολής επί των 534 ευρώ της αποζημίωσης ειδικού σκοπού και όχι επί του ονομαστικού μισθού του εργαζόμενου πριν την αναστολή της σύμβασης. Μεγαλύτερα ποσά θα όσοι εργάζονται με μερική απασχόληση ή εκ περιτροπής εργασία και αμείβονται με μισθούς κάτω των 534 ευρώ μήνα.

Δείτε ακόμη
ΑΑΔΕ: Στα 1.047 ευρώ ο μέσος φόρος που πληρώνουν φέτος οι φορολογούμενοι
Πιθανή η μείωση προκαταβολής φόρου και το 2021
Οι δημοφιλέστερες σχολές σε ΕΠΑΣ και ΙΕΚ -Πότε λήγουν οι αιτήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις