Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά Σοφικό Κορινθίας – τώρα: Βελτιωμένη η εικόνα
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Σοφικό Κορινθίας – τώρα: Βελτιωμένη η εικόνα

Φωτιά Σοφικό Κορινθίας - τώρα: Η φωτιά βρίσκεται κοντά στους οικισμούς Ήλιος, Ελβετικά και Κόρφος που έχουν ήδη εκκενωθεί, όπως και ένα μοναστήρι, καθαρά για προληπτικούς λόγους.

Φωτιά Σοφικό Κορινθίας – τώρα: Μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή του Αγίου Βλάση Σοφικού στην Κορινθία ξέσπασε τα ξημερώματα της Παρασκευής. Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 02.50 στην περιοχή του Αγίου Βλάση Σοφικού στην Κορινθία και σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική. Αμέσως δόθηκε εντολή και ισχυρή δύναμη 43 πυροσβεστών με 15 οχήματα καθώς και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων έσπευσαν στην περιοχή και ρίχτηκαν στη μάχη της κατάσβεσης.Το πύρινο μέτωπο κατακαίει έκταση με πεύκα και σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Μόλις ξημέρωσε, οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν, ενώ εναέρια μέσα ξεκίνησαν να συνδράμουν στην επιχείρηση κατάσβεσης. Συγκεκριμένα, επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 23 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Για την εξέλιξη της δασικής πυρκαγιάς μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Βαρθακογιάννης στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA». Όπως είπε, η εικόνα από το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι βελτιωμένη. Η πυρκαγιά ξεκίνησε περίπου στις 2.50 Παρασκευής σε δασική έκταση στον ορεινό όγκο ανατολικά της περιοχής  Άγιος Βλάσης. Όπως είπε ο κ. Βαρθακογιάννης «ήταν μια ώρα που ο κόσμος κοιμόταν και έγινε κινητοποίηση προκειμένου να ενημερωθούν  για την πυρκαγιά. Ταυτόχρονα έγινε κινητοποίηση ώστε κάποιοι κάτοικοι των περιοχών Κιουρκάτι, Κόρφος και Ήλιος να απομακρυνθούν για προληπτικούς λόγους. Η πυρκαγιά δεν έφθασε ποτέ στα σπίτια και παραμένει στον ορεινό όγκο».

Η κινητοποίηση ήταν άμεση από επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που ενισχύθηκαν από εναέρια μέσα ενώ συνδράμουν και εθελοντές πυροσβέστες. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια άλλη πυρκαγιά στη χώρα που να ανησυχεί την Πυροσβεστική. Όλες οι υπηρεσίες του Π.Σ. είναι σε επιφυλακή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις