Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γηροκομεία έλεγχοι – κορονοϊός Ξεκίνησαν τα τεστ για τον ιό σε δομές ηλικιωμένων
ΕΛΛΑΔΑ

Γηροκομεία έλεγχοι – κορονοϊός Ξεκίνησαν τα τεστ για τον ιό σε δομές ηλικιωμένων

Γηροκομεία έλεγχοι - κορονοϊός: Μαζικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι για λοίμωξη από τον ιό SARS-COVID -2, ξεκίνησαν σήμερα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Γηροκομεία έλεγχοι – κορονοϊός: Από το Άσυλο Ανιάτων στην Κυψέλη, ξεκίνησαν σήμερα οι μαζικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι για λοίμωξη από τον κορονοϊό, που θα διενεργούν τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και άλλες κοινωνικές δομές της Αττικής. Ειδικότερα οι Κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι (KOEΣ), οι οποίες αποτελούνται από εξειδικευμένους ιατρούς, πνευμονολόγους, καρδιολόγους, παθολόγους, γενικούς ιατρούς και νοσηλεύτριες ΠΕ, προέβησαν σήμερα σε λήψη ρινοφαρυγγικού δείγματος από το προσωπικό της Δομής και δειγματοληπτικά από τα άτομα που φιλοξενούνται στο Άσυλο Ανιάτων. Τα δείγματα θα εξεταστούν με την τεχνική PCR, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε κλινική εξέταση από το ιατρικό προσωπικό και εκτίμηση των περιστατικών εκείνων, που πιθανόν να χρήζουν περαιτέρω νοσηλευτικής αγωγής. Παρών ήταν και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε ότι «η επαγρύπνησή μας για την προστασία του ευάλωτου πληθυσμού θα συνεχίσει να εντείνεται όσο η επιδημία συνεχίζει να αυξάνει τα κρούσματα στη χώρα μας και στην Αττική. Ύψιστη προτεραιότητά μας είναι η προστασία και η ασφαλής διαβίωση των συνανθρώπων μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες».

Δείτε ακόμη

Τρίτος νεκρός σε μια μέρα -Κατέληξε γυναίκα στη Μυτιλήνη
Έκτακτα περιοριστικά μέτρα στο Ηράκλειο της Κρήτης
Μιλιέτ: Τούρκος πιλότος κατεδίωξε τα ελληνικά F-16 ενώ ήξερε ότι ξεμένει από καύσιμα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις