Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρούσματα σήμερα Ελλάδα (29/8): Ενημέρωση ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό
36 ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα (29/8): Ενημέρωση ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα (29/8): Από το σύνολο των κρουσμάτων τα 2033 (20.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4402 (44.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα (29/8): Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το Σάββατο 177 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας αναφέρει: Σήμερα ανακοινώνουμε 177 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 9977, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες. 2033 (20.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4402 (44.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

36 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 11 (30.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 47.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 148 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 260 θανάτους συνολικά στη χώρα. 92 (35.4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 93.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Κορονοϊός: Αποσωληνώθηκε η 17χρονη στο ΑΧΕΠΑ

Αποσωληνώθηκε η 17χρονη με COVID-19 που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ και είναι σε σταθερή κατάσταση. Πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι εάν η κατάστασή της παραμείνει σταθερή, θα μεταφερθεί σε απλό δωμάτιο του νοσοκομείου. Από τα νεότερα δεδομένα, φαίνεται πως δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Η συμβουλή Μαγιορκίνη: Σιωπηλοί φορείς όσοι επιστρέφουν από διακοπές, μένουμε σπίτι “καραντίνα”

Έκκληση να παραμένουν στο σπίτι όσοι επιστρέφουν από τις διακοπές τους απηύθυνε ο καθηγητής, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη διάρκεια της επίσημης ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας για τις εξελίξεις με τον κορονοϊό στη χώρα. Ο καθηγητής ζήτησε από όσους επιστρέφουν τώρα από τις διακοπές, να μην επιστρέψουν αμέσως στις κανονικές τους δραστηριότητες, αλλά να παραμείνουν για ένα διάστημα σπίτι, ώστε να διαπιστώσουν αν έχουν κολλήσει ή όχι τον κορονοϊό. Ο Γκίκας Μαγιορκίνης υπογράμμισε πως όλοι όσοι επιστρέφουν από την καλοκαιρινή τους άδεια μπορούν να μεταδώσουν τον ιό αφού όπως ανέφερε: “Είναι σιωπηλοί φορείς όσοι επιστρέφουν από διακοπές”.

Ανάλογη συμβουλή έδωσε και στους γονείς παιδιών που θα πάνε σχολείο. Να γυρίσουν εγκαίρως σπίτι τους και όχι την τελευταία στιγμή και να περιορίσουν σπίτι τα παιδιά, έως ότου έρθει η ώρα να πάνε σχολείο. Υιοθέτησε έτσι την πρόταση του Ηλία Μόσιαλου να υπάρξει περιορισμός των μαθητών, πριν επιστρέψουν στο σχολείο, ώστε να τσεκάρουν αν έχουν ή όχι κολλήσει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις