Μαγιορκίνης – κορονοϊός: “Σιωπηλοί φορείς όσοι επιστρέφουν από διακοπές

ΕΛΛΑΔΑ

Μαγιορκίνης – κορονοϊός: “Σιωπηλοί φορείς όσοι επιστρέφουν από διακοπές

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Μαγιορκίνης - κορονοϊός: Παραμείνετε σπίτι όσοι επιστρέφετε από διακοπές δήλωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης

28.08.2020 | 19:42

Μαγιορκίνης – κορονοϊός: Έκκληση να παραμένουν στο σπίτι όσοι επιστρέφουν από τις διακοπές τους απηύθυνε ο καθηγητής, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη διάρκεια της επίσημης ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας για τις εξελίξεις με τον κορονοϊό στη χώρα. Ο καθηγητής ζήτησε από όσους επιστρέφουν τώρα από τις διακοπές, να μην επιστρέψουν αμέσως στις κανονικές τους δραστηριότητες, αλλά να παραμείνουν για ένα διάστημα σπίτι, ώστε να διαπιστώσουν αν έχουν κολλήσει ή όχι τον κορονοϊό.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης υπογράμμισε πως όλοι όσοι επιστρέφουν από την καλοκαιρινή τους άδεια μπορούν να μεταδώσουν τον ιό αφού όπως ανέφερε: “Είναι σιωπηλοί φορείς όσοι επιστρέφουν από διακοπές”. Ανάλογη συμβουλή έδωσε και στους γονείς παιδιών που θα πάνε σχολείο. Να γυρίσουν εγκαίρως σπίτι τους και όχι την τελευταία στιγμή και να περιορίσουν σπίτι τα παιδιά, έως ότου έρθει η ώρα να πάνε σχολείο. Υιοθέτησε έτσι την πρόταση του Ηλία Μόσιαλου να υπάρξει περιορισμός των μαθητών, πρίν επιστρέψουν στο σχολείο, ώστε να τσεκάρουν αν έχουν ή όχι κολλήσει.

Ο κ. Μαγιορκίνης απευθυνόμενος στους νέους, ζήτησε να συναναστρέφονται με ένα μικρό αριθμό φίλων, σε μια “κοινωνική φούσκα” όπως τη χαρακτήρισε, όσο τα κρούσματα του κορονοϊού παραμένουν σε ανησυχητικά υψηλό βαθμό και ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς. Η έκκληση του Γκίκα Μαγιορκίνη πραγματοποιήθηκε τη στιγμή που παρουσίασαν πάλι αύξηση τα περιστατικά κορονοϊού στην χώρα τα οποία εδώ και μέρες παραμένουν σε τριψήφια νούμερα. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 270 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 26 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 9.800, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

Exit mobile version