Αθήνα

°C

Σάββατο

24

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τεστ για κορονοϊό: Δεν είναι πάντα χρήσιμο στον ευρύ πληθυσμό, λέει ο ΠΟΥ
ΚΟΣΜΟΣ

Τεστ για κορονοϊό: Δεν είναι πάντα χρήσιμο στον ευρύ πληθυσμό, λέει ο ΠΟΥ

Τεστ για κορονοϊό: Άτομα που εκτέθηκαν στον κορωνοϊό χωρίς να έχουν συμπτώματα μπορεί να μην χρειάζεται να εξετασθούν.

Τεστ για κορονοϊό: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοινώνει ότι τα τεστ για κορωνοϊό στον ευρύ πληθυσμό δεν κρίνονται πάντα χρήσιμα. «Τα τεστ για μόλυνση της COVID-19 και η γρήγορη έκδοση των αποτελεσμάτων αυτών είναι κρίσιμα για τον έλεγχο της πανδημίας, αλλά το τεστ στον ευρύ πληθυσμό δεν είναι πάντα χρήσιμο», δήλωσαν, συγκεκριμένα, αξιωματούχοι του ΠΟΥ. Η υψηλόβαθμη επιδημιολόγος του ΠΟΥ Μαρία Βαν Κέρχοφ δήλωσε ότι η υπηρεσία του ΟΗΕ συνέστησε τα ύποπτα κρούσματα να υποβάλλονται σε τεστ όπως και οι άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή μαζί τους, αν αυτό είναι εφικτό, ωστόσο, θα πρέπει να δοθεί έμφαση σε άτομα με συμπτώματα του ιού.

Ο Μάικ Ράιαν, επικεφαλής του προγράμματος εκτάκτων καταστάσεων του ΠΟΥ, σημείωσε ότι τα τεστ στον ευρύ πληθυσμό απορρόφησαν μεγάλο αριθμό πόρων. Οι δηλώσεις αυτές των ειδικών του ΠΟΥ διατυπώνονται αφότου τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) ανέφεραν αυτήν την εβδομάδα ότι τα άτομα που εκτέθηκαν σε COVID-19 χωρίς να έχουν συμπτώματα μπορεί να μην χρειάζεται να εξετασθούν, εκπλήσσοντας γιατρούς και πολιτικούς και προκαλώντας κατηγορίες πως αυτή η οδηγία είχε πολιτικά κίνητρα.

ΠΟΥ: «Τα σχολεία δεν διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην εξάπλωση του ιού»

Η Ευρώπη εισέρχεται σε μια «δύσκολη περίοδο», καθώς ξεκινά η νέα σχολική χρονιά και, παρόλο που οι σχολικές τάξεις δεν έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εξάπλωση του κορωνοϊού, υπάρχουν ολοένα και περισσότερα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι νέοι μολύνουν άλλους ανθρώπους σε κοινωνικές συγκεντρώσεις, δήλωσε, νωρίτερα, ο Χανς Κλούγκε υπέυθυνος του ΠΟΥ για την Ευρώπη.

Οι πιο ηλικιωμένοι άνθρωποι θα πρέπει να προστατευθούν κάνοντας το εμβόλιο της γρίπης καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, μια περίοδος με υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας, πρόσθεσε ο Κλούγκε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις