Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά Μάνη αποζημιώσεις: Εντός της εβδομάδας τα χρήματα
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Μάνη αποζημιώσεις: Εντός της εβδομάδας τα χρήματα

Φωτιά Μάνη αποζημιώσεις: Σε δηλώσεις του, ο κ. Θεοδωρικάκος συνεχάρη τον αρχηγό και τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας γιατί «έχουν δράσει με αυταπάρνηση και μας έχουν σώσει από χειρότερες ζημιές, από χειρότερα κακά».

Φωτιά Μάνη αποζημιώσεις: Στη Μάνη βρίσκεται, από το πρωί, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, για να δει από κοντά την έκταση των ζημιών που προκλήθηκαν στην περιοχή από την πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι εντός της εβδομάδας θα δοθούν από το υπουργείο Εσωτερικών οι αποζημιώσεις στους πληγέντες. Σε δηλώσεις του, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι ήταν η τρίτη φωτιά μέσα σε 15 ημέρες στον Δήμο Ανατολικής Μάνης και συνεχάρη τον αρχηγό και τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας γιατί «έχουν δράσει με αυταπάρνηση και μας έχουν σώσει από χειρότερες ζημιές, από χειρότερα κακά».

Σύμφωνα με τον υπουργό, το κράτος έδρασε οργανωμένα και συντονισμένα, ενώ εξέφρασε ικανοποίηση για το ότι δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές και γιατί «είναι εξαιρετικά περιορισμένες και οι ζημιές σε κατοικίες». Στη συνέχεια, ο υπουργός Εσωτερικών θα μεταβεί στην Καλαμάτα, όπου θα συμμετέχει σε σύσκεψη με τους δημάρχους της Μεσσηνίας για τα αναπτυξιακά προγράμματα του ΥΠΕΣ.

Φωτιά στην Πελλάνα Λακωνίας

Από κει και πέρα πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην Πελλάνα Λακωνίας. Στην κατάσβεσή της μετέχουν 16 πυροσβέστες με 6 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη. Τις προσπάθειες ενισχύουν και υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Προς το παρόν δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Στο μεταξύ, η μεγάλη φωτιά στην Ανατολική Μάνη έχει οριοθετηθεί, σύμφωνα με την πυροσβεστική και δεν παρουσιάζει ενεργό μέτωπο. Ωστόσο, στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις αποτελούμενες από 275 πυροσβέστες με πεζοπόρα τμήματα, 69 οχήματα, ενώ 6 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη πραγματοποιούν, εκ περιτροπής, συνεχείς ρίψεις νερού.

Δείτε ακόμη

Εμβόλιο για τον κορονοϊό – Πότε αναμένεται, ποιοι θα το κάνουν πρώτοι στην Ελλάδα
Τέσσερις τραυματίες από την έκρηξη στο Blue Horizon στο Ηράκλειο
Δημόπουλος: “Δύσκολο το καθολικό lockdown”
Αγνοείται 74χρονη κολυμβήτρια στη Βουλιαγμένη
Σε καραντίνα η Λέσβος -Εισηγήσεις για μέτρα σε εθνικό επίπεδο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις