Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φυτεία κάνναβης Αταλάντη: Αδέλφια καλλιεργούσαν χασίς
ΕΛΛΑΔΑ

Φυτεία κάνναβης Αταλάντη: Αδέλφια καλλιεργούσαν χασίς

Φυτεία κάνναβης Αταλάντη: Σε επέμβαση και τον σχετικό έλεγχο των αστυνομικών, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο ένας εκ των αδελφών, 47χρόνων, για κατοχή, διακίνηση και καλλιέργεια κάνναβης ενώ αναζητείται ο δεύτερος, ηλικίας 29 χρόνων.

Φυτεία κάνναβης Αταλάντη: Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί το είδος της καλλιέργειας, σε χώρους πέριξ της πολυτελούς κατοικίας δύο αδελφών, στην περιοχή της Αταλάντης. Τα στοιχεία όμως, που περιήλθαν στη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Λαμίας, παρέπεμπαν σε καλλιέργεια υδροπονικής κάνναβης από τα δύο αδέλφια, που διέμεναν μαζί.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σε επέμβαση και τον σχετικό έλεγχο των αστυνομικών, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο ένας εκ των αδελφών, 47 χρόνων, για κατοχή, διακίνηση και καλλιέργεια κάνναβης ενώ αναζητείται ο δεύτερος, ηλικίας 29 χρόνων. «Ειδικότερα οι αστυνομικοί», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, «απογευματινές ώρες της 21-08-2020, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εντόπισαν τον συλληφθέντα και σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:

Αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, που περιείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και το χρηματικό ποσό των 480 ευρώ.

Σε  έρευνα, που διενεργήθηκε ακολούθως σε οικία, όπου διαμένουν οι εμπλεκόμενοι, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Στο εσωτερικό της οικίας και σε αποθήκη εντός αυτής, τέσσερις αυτοσχέδιες συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους 59,1 γραμμαρίων, μεταλλικό κυτίο, το οποίο περιείχε σπόρους κάνναβης, δύο ζυγαριές ακριβείας, καθώς και δύο τρίφτες κάνναβης.

Στην αυλή  της οικίας, πλαστικό δοχείο (βαρέλι), θαμμένο στο έδαφος, πρόσφορο για την αποθήκευση – απόκρυψη ναρκωτικών ουσιών, εντός του οποίου υπήρχε ζυγαριά ακριβείας. Σε αποθηκευτικό χώρο, πλησίον της οικίας, πληθώρα λαμπτήρων, μετασχηματιστές, πολύμπριζα, ανακλαστικές επιφάνειες και άλλα υλικά, πρόσφορα για την υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης.

Σε παρακείμενο ειδικά διαμορφωμένο και αποψιλωμένο χώρο, πλησίον της εξωτερικής περίφραξης της οικίας, εντός περιμετρικής φυσικής βλάστησης από πουρνάρια, 45 δενδρύλλια κάνναβης, μετά πλήρους ριζικού συστήματος, ύψους από (1,10) έως (1,90) μέτρων, φυτεμένα σε ισάριθμες γλάστρες,  δεξαμενή νερού, μεγάλης χωρητικότητας, η οποία υδροδοτούνταν με χρήση ελαστικού σωλήνα ύδρευσης, από παροχή νερού εντός της οικίας, καθώς και  συσκευασίες με χώμα και διάφορα καλλιεργητικά εργαλεία (μαχαίρι, ψαλίδι κ.λ.π), πρόσφορα για την περιποίηση των δενδρυλλίων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί ενώπιον του  Ανακριτή Λαμίας.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις