Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Διακόπουλος παραίτηση: Οι δηλώσεις για τις έρευνες του Oruc Reis και ο Ζιαζιάς
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διακόπουλος παραίτηση: Οι δηλώσεις για τις έρευνες του Oruc Reis και ο Ζιαζιάς

Διακόπουλος παραίτηση: Την παραίτησή του από τη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού υπέβαλε ο Αντιναύαρχος ε.α. Αλέξανδρος Διακόπουλος.

Διακόπουλος παραίτηση: Ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, Κωνσταντίνος Ζιαζιάς μιλώντας στο MEGA συμφώνησε με την εκτίμηση που έκανε προ ημερών ο παραιτηθείς τελικά Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Κυριάκου Μητσοτάκη Αλέξανδρος Διακόπουλος, σχετικά με τις έρευνες στην ελληνική ΑΟΖ. Και επιβεβαίωσε ότι όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι το Oruc Reis έκανε τελικά έρευνες, σε αντίθεση με την επίσημη γραμμή που θέλει το τουρκικό ερευνητικό πλοίο να μην έχει καταφέρει να κάνει έρευνες αφού ο θόρυβος από τα πλοία το εμποδίζει. Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ είπε για τον Αντιναύαρχο ε.α Αλέξανδρο Διακόπουλο, ότι “σεβάστηκε τα γαλόνια του και είπε την αλήθεια για το Oruc Reis” ενώ κατηγόρησε την πολιτική ηγεσία ότι δεν έχει κουλτούρα για να δέχεται τις εισηγήσεις των ειδικών.

“Δεν πιστεύω ότι αμφιβάλει κανείς ότι έκανε έρευνα το Oruc Reis. Ο Ναύαρχος Διακόπουλος είπε την αλήθεια. Οι πολιτικοί δεν έχουν μάθει να δέχονται τις εισηγήσεις από τους ειδικούς. Βοηθούν τους ξένους να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων”, είπε ανάμεσα σε άλλα ο κ. Ζιαζιάς.

Τι είχε πει ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Αλέξανδρος Διακόπουλος

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση εάν το Oruc Reis έχει απλώσει καλώδια και αν έχει πραγματοποιήσει έρευνες, ο κ. Διακόπουλος απάντησε επί λέξει: “Ναι, αλλά είναι πιο πολύπλοκο το θέμα. Έχει κάνει έρευνες για να μην κοροϊδευόμαστε. Δείχνει ότι δεν ήταν αυτός ο πραγματικός σκοπός των ερευνών. Τις πρώτες μέρες δεν είχε κάνει καθόλου έρευνες, ούτε είχε απλώσει καλώδια, ούτε ακούγαμε-γιατί με τα υδροφωνικά με τα ακόυμε αν κάνει έρευνες ή όχι. Όταν εμείς “ο σηκώσαμε” το θέμα και είπαμε ότι δεν κάνει έρευνες, άπλωσε καλώδια, επέστρεψε, έκανε κάποιες έρευνες. Κάποια στιγμή “σηκώθηκε” λίγο ο καιρός και σταμάτησε τις έρευνες. Ένα καλώδιο έχει, δεν έχει δύο. Για να σας δώσω μια μεταφορά: “μαρκάρει” την περιοχή του. Όποιος έχει βγάλει βόλτα τον σκύλο του καταλαβαίνει τι εννοώ”. Και συμπλήρωσε: “Δεν υπάρχει “ολίγον έγκυος”. Εφόσον έχει μπει και έχει κάνει έρευνα έστω και μισής ώρας, έχει κάνει την έμπρακτη αμφισβήτηση”. Ύστερα από τις δηλώσεις αυτές που προκάλεσαν τη δυσφορία του Μαξίμου ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας της κυβέρνησης αναγκάστηκε να κάνει διορθωτική δήλωση, αλλά τελικά οδηγήθηκε σε παραίτηση.

Στην ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Η δήλωσή μου προκάλεσε σύγχυση και δημιούργησε πρόβλημα στον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν αποτελούσε πρόθεσή μου. Έχω υπηρετήσει την πατρίδα επί δεκαετίες κι έχω μάθει πάντα να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Ως εκ τούτου υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού. Θα συνεχίσω να βοηθώ την πατρίδα και την κυβέρνηση με όποιο τρόπο μπορώ, όπως έκανα μέχρι τώρα».  Ο Πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση και ευχαρίστησε τον κ. Διακόπουλο για τις υπηρεσίες του.

Διακόπουλος παραίτηση: Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

Την παραίτησή του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι «ο Αλέξανδρος Διακόπουλος, αντιναύαρχος ε.α. και σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού, εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από το “επιτελικό κράτος” της Νέας Δημοκρατίας». «Ο λόγος είναι απλός: είπε την αλήθεια και αποκάλυψε τα ψέματα του κ. Μητσοτάκη για τις δήθεν “ανύπαρκτες έρευνες” του Oruc Reis» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι αποτελεί «μια αλήθεια που ανατρέπει την κουτοπόνηρη κυβερνητική προπαγάνδα, η οποία συνεχίζει να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της για την παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

«Ο κ. Μητσοτάκης για πολλοστή φορά, ακόμα και σε πολύ κρίσιμα εθνικά θέματα, πορεύεται με φτηνούς επικοινωνιακούς όρους, μήπως και περισώσει το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει», καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σημειώνεται πως στη δήλωσή του ο κ. Διακόπουλος σημείωσε πως: «Η χθεσινή δήλωσή μου προκάλεσε σύγχυση και δημιούργησε πρόβλημα στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν αποτελούσε πρόθεσή μου.

Έχω υπηρετήσει την πατρίδα επί δεκαετίες κι έχω μάθει πάντα να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Ως εκ τούτου υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού. Θα συνεχίσω να βοηθώ την πατρίδα και την κυβέρνηση με όποιο τρόπο μπορώ, όπως έκανα μέχρι τώρα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις