Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

23

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δωρεάν μάσκες στα σχολεία: Το ανακοίνωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος
ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ

Δωρεάν μάσκες στα σχολεία: Το ανακοίνωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Δωρεάν μάσκες στα σχολεία: Το ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος - Τι είπε η υπουργός Παιδείας για τη χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους των σχολείων

Δωρεάν μάσκες στα σχολεία: Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος αποκάλυψε πως η κυβέρνηση θα καλύψει τις ανάγκες για μάσκες όλων των μαθητών μέσω των ΟΤΑ, στο πλαίσιο των νέων μέτρων για το κορωνοϊό και το άνοιγμα των σχολείων. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο κ.Θεοδωρικάκος είπε «κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και σε συνεννόηση με την Επιτροπή των ειδικών, προετοιμαζόμαστε για να καλύψουμε τις ανάγκες για μάσκες όλων των μαθητών μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης». Πρόσθεσε πως θα αφορά όλους τους μαθητές, σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας.

Νωρίτερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ξεκαθάρισε ότο «η χρήση της μάσκας θα είναι στους εσωτερικούς χώρους. Στους εξωτερικούς θα είναι μόνο αν υπάρχει συνωστισμός. Στους εξωτερικούς, στη γυμναστική ή στα διαλείμματα κ.ο.κ. δεν θα χρειάζεται τα παιδιά, οποιασδήποτε ηλικίας να φοράνε μάσκα». Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι η μάσκα είναι μία ασπίδα για την υγεία των παιδιών και αποκάλυψε ότι οι μαθητές δεν θα είναι υποχρεωμένοι να τη φορούν όλη την ώρα στο σχολείο, αλλά μόνο στους εσωτερικούς χώρους. Δηλαδή στο προαύλιο, τα παιδιά μπορούν να κάνουν το διάλειμμά τους χωρίς τις μάσκες τους.

 Έλληνας καρδιολόγος φορά επτά μάσκες και αναπνέει κανονικά

Η συζήτηση για την επιβεβλημένη χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους αλλά και σε εξωτερικούς χώρους όταν δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις έχει ανάψει για τα καλά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το… πείραμα στο οποίο υπέβαλε τον εαυτό του ο διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Παναγιώτης Ιακωβής. Συγκεκριμένα ο καρδιολόγος ουσιαστικά κατέρριψε όλες τις θεωρίες που κάνουν λόγο ότι η μάσκα είναι επικίνδυνη και εμποδίζει την αναπνοή. Έτσι μετά από οκτώ ώρες εργασίας, έβαλε επτά μάσκες τη μία πάνω στην άλλη μετρώντας παράλληλα το οξυγόνο και τους παλμούς του που δεν έδειξαν να επηρεάζονται. Ο ίδιος μετά το πείραμα σχολίασε με ανάρτησή του στο facebοok: «7 (επτά) μάσκες με αμετάβλητο κορεσμό Οξυγόνου, μετά από 8 ώρες κρίσιμης Καρδιολογικής εργασίας με μάσκα. Δοκιμάστε και μόνοι σας!».

Με άλλη ανάρτησή του συμβουλεύει:

«Αν θέλετε να προστατέψετε τον εαυτό σας και τους γύρω σας από την Πανδημία, έχετε τρία απλά “φάρμακα”. Αποτελεσματικά, ασφαλή και σχεδόν χωρίς κόστος.
Ας προσπαθήσουμε όλοι να:
Κρατάμε αποστάσεις, δεν συνωστιζόμαστε
Φοράμε μάσκα
Φροντίζουμε την προσωπική μας υγιεινή
Ας εξηγήσουμε στους Συμπολίτες μας με υπομονή και ευγένεια πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση και ποιες είναι οι λύσεις. Ιδιαίτερη προσοχή στην καρδούλα. Είναι ευαίσθητη και επιρρεπής σε προβλήματα που σχετίζονται με τον κορονοϊό».

Spread the Love7 (επτά) μάσκες με αμετάβλητο κορεσμό Οξυγόνου, μετά από 8 ώρες κρίσιμης Καρδιολογικής εργασίας με μάσκα.Δοκιμάστε και μόνοι σας!

Julkaissut Παναγιώτης Ιακωβής Torstaina 20. elokuuta 2020

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις