Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

23

Φεβρουαρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορονοϊός και γρίπη: Το “κοκτέιλ” που τρομάζει τους ειδικούς
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός και γρίπη: Το “κοκτέιλ” που τρομάζει τους ειδικούς

Κορονοϊός και γρίπη: «Η κατάσταση έχει αρχίσει να γίνεται εξαιρετικά δύσκολη, δεν ξέρω κατά ποσό αυτό το πράγμα μπορεί να μαζευτεί» τονίζει ο Παναγιώτης Αποστολακόπουλος.

Κορονοϊός και γρίπη: Ανησυχία για το «κοκτέιλ» κορωνοϊού και του επερχόμενου ιού της γρίπης το χειμώνα εκφράζουν οι επιστήμονες. Όπως επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο βιοπαθολόγος Παναγιώτης Αποστολακόπουλος «ο ιός παραμένει ο ίδιος, ίσως να έχει λιγότερη μικρότερη μεταδοτικότητα επειδή λόγω διακοπών ο κόσμος είναι σε ανοιχτούς χώρους, ωστόσο θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα το χειμώνα όταν ο κόσμος μπει σε κλειστούς χώρους, τότε και με την έλευση τoυ ιούς της γρίπης θα έχουμε αρκετά μεγαλύτερο πρόβλημα του σημερινού. Το θέμα είναι τι κάνουμε τώρα με το δεύτερο κύμα, γιατί θα έχουμε χειρότερες καταστάσεις» σημείωσε ο κ. Αποστολακόπουλος.

«Τα μέτρα μπορούν ακόμα να αποδώσουν. Να τηρήσουμε τα μέτρα κι αν χρειαστεί να πάρουμε περισσότερα μέτρα. Η κατάσταση έχει αρχίσει να γίνεται εξαιρετικά δύσκολη, δεν ξέρω κατά ποσό αυτό το πράγμα μπορεί να μαζευτεί, μπορούμε όμως να κάνουμε ακόμα αρκετά πράγμα ώστε να μαζέψουμε την κατάσταση» τόνισε ο κ. Αποστολακόπουλος και διαβεβαίωσε ότι είμαστε σχετικά καλά σε σχέση με τις άλλες χώρες. «Δεν ανησυχώ ακόμα εάν θα αντέξει το σύστημα υγείας, με τα υπάρχοντα δεδομένα. Έχει εξοπλιστεί, και θεωρώ ότι θα αντέξει στη νέα δεύτερη φάση της πανδημίας που βρίσκεται εν εξελίξει. Ήρθε νωρίτερα αλλά περιμέναμε να έρθει και νωρίτερα».

«Υπάρχουν διαφορετικά στελέχη του ιού, γι’ αυτό άλλοι άνθρωποι νοσούν άσχημα, άλλοι ήπια, άλλοι είναι ασυμπτωματικοί. Ο ιός είναι εδώ και θα μείνει αρκετά χρόνια». «Ο ιός θα προσαρμοστεί, θα είναι πολύ λιγότερο θανατηφόρος για τους ανθρώπους και θα έχουμε το εμβόλιο» διευκρίνισε ο κ. Αποστολακόπουλος. «Το πρόβλημα είναι τώρα που δεν έχουμε όπλα να αντιμετωπίσουμε τον ιό» κατέληξε.

Κάποιοι πιστεύουν ότι ”δεν υπάρχει ο κορονοϊός, είναι γρίπη”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις